in

Londra: Cum s-a folosit un cuplu de români de copilul lor de șase ani pentru a fura un ceas de aur de zeci de mii de lire sterline de la magazinul Harrods

Un cuplu de români s-a folosit de băiatul lor de șase ani pentru a fura un ceas de aur de 67.000 de lire sterline din celebrul magazin Harrods, din centrul Londrei.

Ilie Pară și Marta Pară-Bloj, ambii în vârstă de 33 de ani, au intrat în magazinul de lux din Khightbridge, centrul Londrei, cu câteva zile înainte de furt și au fotografiat ceasul Royal Offshore Oak din aur roz  de 18 carate.

„Ilie Pară a încercat câteva dintre ceasuri și apoi a continuat să-și facă fotografii și să fotografieze un anumit ceas, din toate unghiurile”, a declarat procurorul.

„Când au găsit ceasul de care erau interesați, au făcut fotografii, fără îndoială din cauză că intenționau să obțină o replică realistă. Spun că acest lucru pentru a demonstra că a existat planificare și rafinament”, a mai spus anchetatorul.

S-au întors apoi în magazin, după cinci zile, cu copilul lor de șase ani, pe 19 septembrie.

Au cerut din să vadă din nou mai multe ceasuri, printre care și pe cel de 67.000 de lire sterline. După care, bărbatul a spus că nu îi plac unele ceasuri. Atunci când vânzătorul s-a întors pentru a le pune la loc, cei doi au schimbat ceasul din aur vizat cu o replică.


Patru românce din Birmingham au furat parfumuri de 6.000 de lire sterline. „Nu am știut că furtul este o infracțiune”

Ceasul fals era ascuns în gluga băiatului. Când vânzătorul s-a întors, femeia se uita încă la ceasurile rămase.

Hoții au susținut atunci că au nevoie de ceva timp pentru a „gândi la asta” și s-au arătat supărații atunci când li s-au cerut datele de contact.

Asistentul de vânzări nu și-a dat seama de schimbarea produselor, dar a doua zi un coleg a observat că cadranul ceasului era diferit și îi lipsea numărul de serie.

„Era un fals convingător, dar totuși un fals”, a spus procurorul.

Au fost anunțate autoritățile, iar familia de hoți a fost oprită în portul Dover. Ilie Pară purta ceasul la încheietura mâinii stângi.

Apărătorul celor doi a afirmat că femeia este însărcinată în trei luni și că are nevoie de îngrijiri speciale, în timp ce aceștia au recunoscut furtul din magazin.

Cuplul se află în arest preventiv, iar sentința va fi dată pe 14 decembrie, la Southwark Crown Court.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Primul britanic infectat cu COVID-19 a murit. Avea 26 de ani și predase engleza la un colegiu în Wuhan, locul de unde a pornit pandemia

Brexit: Marea Britanie și UE „sunt aproape de un compromis cu privire la drepturile de pescuit”. Acord comercial în câteva săptămâni

Brexit: Marea Britanie și UE „sunt aproape de un compromis cu privire la drepturile de pescuit”. Acord comercial în câteva săptămâni?