in

Londra: Doi români au ajuns în instanță pentru că nu au respectat carantina. Au pus pe Instagram fotografii din vacanța în România

Doi polițiști din Londra, ambii de origine română, au fost amendați cu câte 2.000 de lire sterline fiecare pentru încălcarea regulilor carantinei, după ce au făcut o călătorie în România.

Roberto-Cristian Varvara, în vârstă de 27 de ani, și prietena sa, polițistul special Alexandra Chiriac, în vârstă de 21 de ani, s-au prezentat la Tribunalul din Westminster acuzați că nu s-au auto-izolat după o vacanță de trei zile în România, pe care au făcut-o de la jumătatea lunii octombrie 2020. Cei doi au declarat că au crezut că sunt scutiți de aceste reguli, scrie Evening Standard.

Cuplul a fost surprins când s-a întors la serviciu de un coleg care a văzut fotografiile celor doi din România, pe Instagram.

Colegul a declarat instanței că Varvara a discutat despre călătorie la începutul lunii octombrie, spunând că a „ridicat din umeri” când a fost avertizat că nu poate pleca în vacanță, adăugând că a mai spus că „va merge doar în România și nu va spune nimănui ”.

Polițistul a spus că a văzut fotografiile celor doi pe 31 octombrie și l-a întrebat pe Varvara despre ele, la secția de poliție Colindale, din Londra.

Carantina se menține în Anglia. BBC: Nicio altă țară nu va fi adăugată pe lista verde

Varvara a negat că a făcut călătoria, apoi a susținut că au făcut teste COVID înainte de a zbura. El mai spusese că a crezut că nu este necesară carantina deoarece călătoria durase mai puțin de 72 de ore.

Într-o declarație adresată instanței, colegul celor doi a spus: „L-am văzut pe PC Varvara la lucru, așa că am crezut că nu stat în carantină. M-am enervat și i-am spus: „Nu mă minți, ai mers în România?”

„Nu vreau să răspund la această întrebare”, ar fi răspuns românul.

Sergentul Emily Joshi a declarat instanței că Chiriac și-a cerut scuze și a spus că credea că sunt scutiți de reguli.

Varvara, din Northampton, și Chiriac, din Pinner, nord-vestul Londrei, au fost trimiși acasă până pe 4 noiembrie, când perioada lor de carantină urma să se încheie.

Ambii ofițeri nu au plătit amenzile de 1.000 de lire sterline care le-au fost date în ianuarie, ceea ce a dus la urmărirea penală.

După proces, au fost obligați să plătească o amendă de 2.000 de lire sterline fiecare, plus 290 de lire sterline cheltuieli de judecată și taxe.

Scotland Yard a confirmat că unul dintre ofițerii săi și un polițist special „sunt supuși unei investigații în curs pentru conduită necorespunzătoare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 1.3]

Un matematician român a câștigat milioane cu o formulă pe care o folosește pentru a juca la loterie

I-a înnebunit căldura! LONDRA, sub asediul bandelor înarmate. Bătaie cu macetele, împușcături și înjunghieri în tot orașul