in

Londra: Se reduce numărul de trenuri, se închid 40 de stații de metrou. Metroul de noapte – suspendat

Linia de metrou Waterloo și City se va închide, vineri, 20 martie, și nu vor mai exista servicii de noapte vineri și sâmbătă, a anunțat primăria Londrei, citată de Sky News.

Noile măsuri din cadrul rețelei de transport în comun din Londra vin ca răspuns la agravarea focarului de coronavirus.

O întrerupere parțială a metroului londonez va începe azi, 19 martie, când aproximativ 40 de stații care nu au legături cu alte linii vor fi închise „până la o notificare ulterioară”.

De dimineață, alte câteva stații vor fi închise din cauza „restricțiilor operaționale”.

Linia Waterloo și City va fi închisă complet începând de vineri, iar serviciile de noapte care rulează vineri și sâmbătă seara sunt suspendate.

Compania Transport for London (TfL) intenționează, de asemenea, să reducă frecvența serviciilor în rețeaua sa de luni „pentru a oferi un serviciu pentru angajații cheie care trebuie să ajungă acolo unde au nevoie”.


Această reducere a serviciilor va afecta London Overground, TfL Rail, DLR și London Underground.

Coronavirus în Marea Britanie: Poliția va putea aresta persoanele infectate care nu respectă carantina, potrivit noii legislații

Serviciile vor continua să funcționeze pentru „călătorii esențiale” atât pe metrou, cât și la suprafață – serviciile de autobuz continuând toată noaptea.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat: „Oamenii nu ar trebui să mai călătorească, în niciun caz, decât dacă într-adevăr, este necesar. Londonezii ar trebui să evite interacțiunea socială la limită, iar asta înseamnă că ar trebui să evite utilizarea rețelei de transport dacă nu este absolut necesar. Londra va trece prin aceste perioade extraordinar de provocatoare, iar asigurarea deplasării în oraș a lucrătorilor din serviciile de urgență va fi crucială.”

„Le cer londonezilor să folosească transportul public doar pentru călătorii esențiale. Toată lumea ar trebui să urmeze acest sfat”, a mai transmis primarul Londrei.

Următoarele stații s-ar putea închide de astăzi:

Bakerloo line

Lambeth North

Regents Park

Warwick Avenue

Kilburn Park

Charing Cross

Central line

Holland Park

Queensway

Lancaster Gate

Chancery Lane

Redbridge

Circle line

Bayswater

Great Portland Street

Barbican

District line

Bow Road

Stepney Green

Mansion House

Temple

St James’s Park

Gloucester Road

Jubilee line

Swiss Cottage

St John’s Wood

Bermondsey

Southwark

Northern line

Tufnell Park

Chalk Farm

Mornington Crescent

Goodge Street

Borough

Clapham South

Tooting Bec

South Wimbledon

Hampstead

Piccadilly line

Caledonian Road

Arsenal

Covent Garden

Hyde Park Corner

Bounds Green

Manor House

Victoria line

Pimlico

Blackhorse Road

De asemenea, guvernul are în vedere închiderea majorității magazinelor din Capitală până în weekend, potrivit unor surse citate de Sky News.

Este de așteptat ca farmaciile și supermarketurile să rămână deschise..

Luni, premierul a ordonat britanicilor să evite restaurantele, cluburile, puburile și teatrele, dar nu a fost anunțată nicio măsură pentru închiderea unităților.

Guvernul britanic, ultimele informații: Menținerea numărului deceselor sub 20.000 este un rezultat bun

Londonezilor li s-a spus deja să ia măsuri de distanțare socială „în mod deosebit”, inclusiv să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, să evite spațiile restrânse și să nu aibă niciun contact social inutil.

Miercuri, 18 martie, existau 2.626 de cazuri de coronavirus confirmate în Marea Britanie – o creștere cu 676 în ultimele 24 de ore.

Locurile cele mai afectate din Londra sunt Southwark cu 70 de cazuri, Westminster cu 68 de cazuri și Lambeth cu 61 de cazuri confirmate.

Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului, a sugerat că ar putea exista până la 55.000 de cazuri de coronavirus deja în Marea Britanie, iar 20.000 de decese ar fi un „rezultat bun”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Coronavirus în Marea Britanie: Evacuările celor care nu pot plăti chiria, interzise timp de trei luni

Criza coronavirus în Marea Britanie: 20.000 de militari, mobilizați pentru a interveni