in

Manelistul Dani Mocanu, trimis în judecată. Acuzat că plasa fete unor proxeneți din Marea Britanie și RomâniaGruparea lui  Ionel Anton, zis Lupu (foto 2) din care făcea parte și manelistul Dani Mocanu (foto 1), a fost trimisă în judecată pentru proxenetism în Marea Britanie.

Alături de aceștia au fost trimiși în judecată Florin Anton, Ionuț Vișinescu, Marian Ionel Tătărăscu, Romario Mocanu, Ionuț Alexandru Oțelea, Stelian Bolboașă, Marius Constantin Anghel, Gheorghe Anton  și Ioana Anton.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus trimiterea în judecată a 11 inculpați acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani, infracţiunile având loc pe teritoriile României şi Marii Britanii.

Potrivit unui comunicat emis, marţi, de DIICOT, începând cu anul 2011 şi până în septembrie 2017, Ionel Anton, zis Lupu, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat alţi inculpaţi, dar şi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activităţi infracţionale, acţionând în mod coordonat în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor în România şi Marea Britanie.

Procurorii spun că tinerele racolate practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, între care Hendon, Colindale şi Ilford.

„Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri, prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistrare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar şi ale altor membri, deschise la unităţi bancare din Marea Britanie. Sumele de bani obţinute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societăţile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar şi personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România – Marea Britanie”, se precizează în comunicat.

Totodată, au fost cooptate în grup persoane care se ocupau de identificarea celor care erau dispuşi să primească bani expediaţi din Marea Britanie, sumele ajungând ulterior la liderul grupării.

Acesta şi-a achiziţionat mai multe bunuri imobile şi bunuri mobile în Bucureşti. Din cercetările efectuate a reieşit că Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracţională de spălare a banilor de către fratele său, Florin Anton, dar şi de părinţii săi, Ioana şi Gheorghe, persoane care şi-au atribuit în proprietate bunuri achiziţionate de către liderul grupării din banii proveniţi din activităţile ilicite, cunoscând provenienţa acestor sume de bani. Un rol foarte important în coordonarea activităţii de spălare a banilor a avut-o de fapt fratele său, arată DIICOT.

De asemenea, anchetatorii spun că, pentru asigurarea loialităţii tinerelor faţă de membrii grupării, aceştia din urmă au iniţiat şi au menţinut aparente relaţii de iubire după metoda cunoscută ‘lover-boy’, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp şi de a obţine sume cât mai mari de bani.

În vara anului 2016, Ionel Anton a intrat în relații infracționale cu Daniel Mocanu și fratele acestuia, Nando Ionuț Mocanu, ambii fiind implicați în activități de proxenetism.

Astfel, Dani Mocanu i-a plasat lui Ionel Anton o persoană de sex feminin, cetățean român cu domiciliul în Republica Moldova, care anterior practicase prostituția în Dublin, Irlanda, și care mai apoi, la sfârșitul anului 2016, a practicat prostituția sub protecția grupării într-una dintre locațiile închiriate din Londra.

„S-a reținut că inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat  periodic prostituate de lux inculpatului Anton Ionel, pentru a întreține raporturi sexuale,  o parte din sumele de bani revenind inculpatului Mocanu Daniel”, se arată în dosarul transmis judecătorilor.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Dâmbovița.

Lupu despre Dani Mocanu: „Sunt proaste din astea de le plac manelele”

Ionel Anton le-a povestit unor prieteni cum a petrecut cu manelistul Dani Mocanu. Disucţia avea loc în iunie 2016. Procurorii DIICOT acuză că manelistu s-ar fi ocupat şi cu plasare de prostituate și atunci când „Lupu” venea în ţară.

Ionel Anton: Auzi?

Prieten: Aha.

Ionel Anton: A venit Dani Mocanu aseară cu două la mine de am dat în bâlbâială.

Prieten: Aoleu.

Ionel Anton: Să moară familia mea.

Prieten: Ţigănci din alea de-ale lui, şmechereală…

Ionel Anton: Ce ţigănci mă dreacu.

Prieten: Ăă.

Ionel Anton: Ce-ai mă, eşti nebun…Ucraina şi nu mai ştiu de unde.

Prieten: Băi, aoleu….mi-e milă de tine.

Ionel Anton: Să moară măicuţa mea dacă nu….m-a dat în bâlbâială rău de tot ucrainianca aia.

Prieten: Ăă.

Ionel Anton: Deci nu se poate aşa ceva mă. Eu nu am crezut că există femeie aşa ceva mă.

Prieten: Ăă.

Ionel Anton: Să moară familia mea.

Prieten: Aoleo…

Lupu i-a povestit și unei prietene despre legătura sa cu manelistul.

Ionel Anton: A venit aseară  Dani Mocanu ăla pe la mine, şti.

Prietenă: Aha.

Ionel Anton: Mânca-ţi-aş p**a ta doamne, ce…..(neinteligibil) ce poate să aibe nenorocitul ăla.

Prietenă: Aa.

Ionel Anton: Aoleo…made în Ucraina toţi.

Prietenă: Mamă….

Ionel Anton: Măi nene, nişte din alea de…..n-am mă ce să zic.

Prietenă: Aha.

Ionel Anton: Ai văzut cum era alea prin centru, însemnate….

Prietenă: Da, da da.

Ionel Anton: Cu câte-o coastă din alea scoase….

Prietenă: Aha.

Ionel Anton: Măi nene deci mă uitam aseară la două, nu îmi venea să cred  că există aşa femei.

Prietenă: Îţi dai seama.

Ionel Anton: Ce are…bufniţa aia mă….îmi venea să îl omor.

Prietenă: Urâtu naibi.

Ionel Anton: Urâtu naibi şi vezi că….are talent definitiv. Ai auzit?

Prietenă: Mda. Ce-o face….cât talent poa să aibă….

Ionel Anton: Eee, sunt proaste din astea de le plac manelele, alea numai de puşcării de din astea care e de şmecheri.

Prietenă: Aha.

Ionel Anton: Da, dar sar din multe scheme dacă se împrieteneşte cu mine, că el vrea să fie prietenul meu

Prietenă: Aha. Orice prietenie are un cost.

Manelistul Dani Mocanu coordona o rețea de proxenetism în Marea Britanie și Irlanda

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A fost desemnat orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din lume. Este vorba despre o capitală europeană

Brexit. Parlamentul European confirmă: Europenii care vin în perioada de tranziție vor avea acealeași drepturi ca și cei care au sosit până la momentul Brexit