in

Manifestație de solidaritate a românilor din Marea BritanieMiercuri, începând cu ora 15.00, în fața Ambasadei României la Londra, va fi organizată o manifestație de solidaritate cu protestele din țară. Evenimentul e organizat și promovat pe rețeaua socială facebook.

Pe pagina de facebook dedicată manifestației, românii sunt invitați să protesteze pașnic în fața Amasadei ”împotriva unei puteri care n-a fost niciodată atât de cinică și atât de mult îndreptată împotriva propriului popor”.

Organizatorii, care cer demisia președintelui și a Guvernului, au primit aprobare de la autoritățile britanice pentru manifestația din High Street Kensington și au chemat peste 3.000 de români să ia parte la protestul împotriva puterii de la București.

Iata o parte din manifestul organizatorilor:

”Românii din Marea Britanie sunt la curent cu ce se întâmplă în aceste zile în România. Chiar dacă ne aflăm la mare distanță, ne pasă de soarta Romaniei și suntem solidari cu cei care protestează pașnic în toată țara! Românii din Marea Britanie vor protesta în mod pașnic în fața Ambasadei României la Londra, miercuri 18 ianuarie 2012, ora 15:00, la porțile dinspre High Street Kensington spre Palace Garden Road.

Românii din Marea Britanie manifestă împotriva unei puteri care n-a fost niciodată atât de cinică și atât de mult îndreptată împotriva propriului popor. Aceasta putere nu a întrebat niciodată poporul dacă vrea să aibă cea mai mare datorie din istoria țării, o datorie publică și privată de peste 100 miliarde de euro, bani împrumutați în cea mai mare parte în ultimii 3-4 ani. Dacă România nu a reușit să se reconstruiască cu o asemenea sumă importantă, este logic să credem fie că persoanele care conduc destinele țării sunt foarte incompetente, fie au furat acești bani. În ambele situații soluția este una singură: demisia Guvernului și demisia președintelui care a girat toate măsurile de austeritate care scot lumea în stradă astăzi. (…)

Manifestăm pentru că nu mai putem asista nepăsători la sistemul construit de politicienii din România în ultimii 22 de ani, bazat pe șantaj, corupție, oportunism și nepotism, în care conștiințele și voturile sunt de vânzare și în care regulile de funcționare a societății pot fi schimbate instant prin intermediul ordonațelor de urgență emise de către Guvern la comanda Președintelui.”

Textul integral poate fi citit aici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

The Guardian: Politicienii din România trebuie să se reconecteze la realitate

Parlamentul European, reacție la protestele din România