Marea Britanie: 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19

Peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie, potrivit unor statistici guvernamentale citate de BBC.

Autoritățile medicale britanice intenționează să administreze vaccinul anti-COVID-19 tuturor celor 15 milioane de persoane vulnerabile de pe teritoriul țării, până la jumătatea lunii februarie, inclusiv celor cu vârste de peste 70 de ani, angajaților din domeniul sanitar și rezidenților cu afecțiuni preexistente.

Guvernul de la Londra este optimist că va putea atinge această țintă şi intenționează să ofere vaccinuri împotriva noului coronavirus tuturor persoanelor de peste 50 de ani până în luna mai.

Grație achizițiilor făcute în timp util și rapid, Marea Britanie este mai puțin afectată de blocajele apărute în livrările de vaccinuri în comparație cu țările din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană a decis că poate bloca exporturile de vaccinuri în Marea Britanie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat deja un apel către Regatul Unit, cerând să distribuie surplusul de doze rămase după vaccinarea persoanelor vulnerabile. Dacă toate vaccinurile pe care Marea Britanie le-a comandat vor fi aprobate și livrate, această țară va dispune de trei ori mai multe doze decât are nevoie.

Cu toate acestea, președinta grupului operativ pentru vaccinare din Marea Britanie, Kate Bingham, a declarat într-un interviu pentru publicaţia Welt am Sonntag, că succesul campaniei de vaccinare din țară nu se datorează Brexitului.

În schimb, ea a spus că factorii care au contribuit la acest succes sunt experiența din domeniul medical, relațiile internaționale foarte bune şi disponibilitatea de a semna contracte în timp util.

Cazurile de infectare cu noile variante ale virusului SARS-CoV-2 s-au redus în ultimele săptămâni.

În luna decembrie, au existat zile în autoritățile au raportat peste 70.000 de cazuri. Marea Britanie a înregistrat 218 cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, lovită puternic de „Bestia din Est” și furtuna Darcy. Londra continuă să fie sub cod portocaliu de ninsoare

Tânăr de 22 de ani, ucis cu cuțitul în weekend, în Londra. Plecase să cumpere un covrig