Marea Britanie: 24 de milioane de oameni vor fi vaccinați până la Paște

Marea Britanie ar putea vaccina 24 de milioane de oameni până la Paște, după ce vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford / AstraZeneca a fost aprobat azi, 30 decembrie, iar 2 milioane de doze ar putea fi făcute săptămânal.

Autoritatea medicală din Marea Britanie dat undă verde vaccinului, care este ieftin, ușor de transportat și oferă imunitate de 70%, după 21 de zile.

Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze, iar injecțiile urmează să înceapă luni, 4 ianuarie.

Șeful AstraZeneca, Pascal Soriot, a promis într-un interviu dat azi de dimineață că firma va putea atinge ținta de a livra 2 milioane de doze pe săptămână, până la jumătatea lunii ianuarie, în timp ce ministrul Sănătății, Matt Hancock, susține că „NHS ar putea livra vaccinul în ritmul în care este fabricat”.

Până în prezent doar aproximativ 280.000 de britanici sunt vaccinați săptămânal împotriva Covid în timp ce lucrătorii NHS se confruntă cu un număr record de pacienți în spitale.

Experți au avertizat miniștrii că trebuie mărite ratele săptămânale de vaccinare de șapte ori, până la jumătatea lunii ianuarie, pentru a împiedica NHS să fie copleșit de cazuri în această iarnă.

Noua tulpină a coronavirusului a provocat o creștere accentuată a infecțiilor și, deși nu pare mai mortală, se răspândește mai ușor decât virusul obișnuit, ceea ce crește volumul persoanelor care se îmbolnăvesc și care au nevoie de îngrijiri spitalicești.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford, aprobat în Marea Britanie

Autoritățile de reglementare au spus că ambele vaccinuri aprobate până acum oferă o protecție suficientă împotriva Covid, după prima injecție, iar cea de-a doua asigură imunitate pe termen lung.

Britanicii vor primi în continuare o a doua doză de vaccin, dar acest lucru ar putea dura până la trei luni, spre deosebire de planul inițial de administrare a acesteia în termen de patru săptămâni.

Însă este puțin probabil ca viața să revină la normal până la Paște, chiar dacă 24 de milioane de persoane ar fi vaccinate, deoarece două treimi din populație vor fi în continuare vulnerabile la boală.

Oamenii de știință spun că imunitatea de turmă va fi atinsă numai atunci când 70% dintre oameni vor fi protejați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bedfordshire: Român arestat într-un nou caz de intrare ilegală în Marea Britanie. Opt iranieni descoperiți în camion

Florin Cîțu, prima declarație despre Brexit: „Românii vor putea lucra și studia în Regatul Unit doar cu viză”