Marea Britanie: A crescut numărul cazurilor grave de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu AstraZeneca

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a anunțat, joi, 22 aprilie, un număr de 168 de cazuri grave de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu o doză de vaccin AstraZeneca.

Acest lucru reprezintă o rată de 7,9 cheaguri la 1 milion de doze, o creștere a incidenței față de datele de săptămâna trecută, transmite Reuters.

Săptămâna trecută fuseseră raportate 100 astfel de cazuri, incidența fiind de 4,9 la 1 milion de doze.

În acest moment există o atenție sporită asupra vaccinului AstraZeneca în legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri de sânge, iar unele țări, inclusiv Marea Britanie, au recomandat ca numai persoane care au peste o anumită vârstă să fie imunizate cu acest vaccin.

Adam Finn, profesor de pediatrie la Bristol University, a spus că această creștere a numărului de cazuri era de așteptat.

Marea Britanie. Bărbat de 59 de ani, mort după vaccinarea cu AstraZeneca: „Medicii au găsit un cheag de sânge imens”


„Cazurile sunt raportate rapid și sigur, dar sunt și cazuri care au apărut anterior, iar acum sunt recunoscute și raportate”, a spus Finn.

În Marea Britanie au fost administrate 21,2 milioane de prime doze din vaccinul dezvoltat de AstraZeneca, toate cazurile de efecte adverse, cu excepția unuia singur, fiind raportate după prima doză. Nu a fost oferit un total al cazurilor de efecte adverse după administrarea celei de-a doua doze.

În total au fost raportate 32 de decese din cauza cheagurilor de sânge, comparativ cu 22 săptămâna trecută, dar rata de decese provocate de cheaguri de sânge a scăzut de la 22% la 19%.

Marea Britanie a recomandat ca persoanele cu vârste de sub 30 de ani să primească o alternativă la vaccinul AstraZeneca-Oxford, după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor a descoperit că există dovezi ale unei legături între cazurile rare de cheaguri de sânge şi nivelul scăzut al trombocitelor.

Mai multe țări, între care Franța, autoritățile au limitat vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca la persoanele cu vârste de peste 55 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Războiul cocainei în Anglia. Unul dintre capii rețelei, împușcat în fața casei după ce poliția i-a confiscat droguri de 20 de milioane de lire sterline

Anglia: Un bărbat ucis și unul rănit după ce un descreierat cu BMW i-a lovit intenționat într-o parcare