Marea Britanie a înregistrat marți un număr uriaș de cazuri: 545 decese și 2.412 infectări

Guvernul britanic a anunţat marţi, 19 mai 2020, 545 noi decese provocate de noul coronavirus în Regatul Unit, fiind de asemenea confirmate 2.412 noi cazuri de COVID-19 în urma efectuării a 89.784 de teste, transmite agenţia EFE.

După ce duminică şi luni numărul deceselor coborâse la 170 şi, respectiv, 160, marţi acesta a crescut din nou, bilanţul total al deceselor urcând la 35.341, al doilea cel mai grav din lume, după SUA.

Numărul contagierilor a ajuns în Regatul Unit la 248.818, al patrulea la nivel mondial, după SUA, Rusia şi Brazilia.

Centrele de îngrijire pentru vârstnici sunt foarte afectate

Datele agenţiilor statistice britanice publicate marţi sugerează că aproximativ 11.600 de persoane au murit în centrele de îngrijire pentru vârstnici, ceea ce a stârnit noi critici faţă de modul în care guvernul premierului Boris Johnson a gestionat această criză sanitară.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a apărat executivul afirmând că procentul deceselor în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice este mai mare în alte ţări europene şi a asigurat că guvernul britanic face tot ce este ”omeneşte posibil” pentru a proteja azilele de bătrâni.

Marea Britanie: Lucrătorii din centrele de îngrijire a bătrânilor cer echipamente de protecție, ministrul Sănătății le oferă ecusoane


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie dezvăluie noul regim vamal post-Brexit. Va înlocui Tariful Exterior Comun al Uniunii Europene

să strângem fructele și legumele

Prințul Charles le cere britanicilor să iasă pe câmp și să ajute fermierii să strângă recolta: «Avem nevoie de o armată ca să strângem fructele și legumele»