in

Marea Britanie, cea mai mare piață de sclave sexuale din Europa. Româncele, cele mai multe sclave sexuale din Regat

Agenția antitrafic din România arată că Marea Britanie a depășit Germania în 2018, ca destinație principală pentru traficul de sclave sexuale.

Purtătorul de cuvânt al agenției, Mihai Șerban, a afirmat că Regatul Unit este în prezent țara principală de destinație, cu 114 victime identificate ale comerțului sexual.

Șerban a adăugat că în prezent nu era clar de ce Marea Britanie a devenit o destinație-cheie.

Studiul nu este complet, susține el, deoarece ia în calcul doar victime „identificate”, însă amploarea traficului este aproape imposibil de cuantificat.

Potrivit Unseen UK, o organizație de caritate care oferă o linie de asistență pentru victimele sclaviei moderne, numărul estimat de românce ajunse sclave în Marea Britanie a depășit deja 1.200.

Este timpul ca țările occidentale să își asume responsabilitatea, insistă Șerban, având în vedere că acolo există cererea pentru victime. Traficul de persoane la o scară atât de mare, fără teama de pedeapsă, nu ar fi posibilă fără o cerere specializată, a adăugat el.


Activiștii din București și Londra susțin că autoritățile române nu oferă sprijin suficient victimelor după salvarea lor de poliție și după revenirea lor în România.

Marea Britanie a devenit cea mai mare piață europeană a sclavilor sexuali, susține și Iana Matei, fondatoarea „Reaching out Romania”.Fete cu vârste între 10 și 11 ani sunt „exportate” în întreaga UE și uneori sunt vândute de propriii lor părinți, spune Iana Matei.

Femeia conduce un adăpost pentru supraviețuitoarele traficului de persoane, aflat într-un loc a cărei adresă nu este dată publicității, la 100 de km de București.

Potrivit Ianei Matei, traficanții exploatează vulnerabilitatea fetelor, știind faptul că victimele au probleme acasă, nu au venituri și au dificultăți în găsirea unui loc de muncă.

Adăpostul condus de Iana are de înfruntat atacurile tot mai brutale ale bandelor care încearcă să-și recupereze victimele. Aceștia vin cu mașinile lângă porțile adăpostului și comunică cu fostele lor captive prin intermediul laserelor. Matei susține că nu se teme de infractori și va continua să ajute victimele, așa cum face de peste 20 de ani.

România a înființat o agenție națională împotriva traficului de persoane, ANITP. Aceasta ajută la identificarea victimelor, cărora le oferă ulterior un sprijin după repatriere.

Odată ce suspecții traficanți își aduc victimele pe teritoriul britanic, aceștia sunt reținuți de ofițerii de frontieră britanici, pe baza informațiilor distribuite prin intermediul unui grup de lucru România-Regatul Unit, care a fost înființat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zvonuri într-un oraș din Anglia: „Românii ne fură copiii!” Ce măsuri a luat poliția

Britanicii plâng după „ căpșunarii ” români. „O să ne putrezească recolta pe câmp”