in

60 de români de la o fabrică din Marea Britanie, infectați cu Covid. MAE s-a autosesizat

60 de români care lucrează la o fabrică din Perthshire au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Fabrica din Marea Britanie a fost închisă, iar muncitorii se află în autoizolare acasă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute despre testarea pozitivă a unor muncitori de la o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, iar autoritățile locale de acolo au anunțat că la fabrică lucrează cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, informează Mediafax.

60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Fabrica a fost închisă la data de 17 august, toți angajații aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiind de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză.

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

femeile rezistente covid

Femeile sunt mai rezistente la Covid-19 decât bărbaţii, spun cercetătorii

Charles Ottley fermă România

Producător britanic Charlie Ottley, realizator al seriei “Wild Carpathia”, şi-a cumpărat fermă în România: «Am 6.000 metri pătraţi de paradis»