in

Marea Britanie: Hoții din magazine ar putea fi iertați de poliție dacă fură… de foame

Hoții din magazine

Hoții din magazine ar putea fi iertați de polițiști dacă aceștia constată că fură de foame, pare a fi noua politică a poliției britanice.

Crimele mărunte alimentate de criza costului vieții vor reprezenta o provocare pentru poliție, spune noul inspector șef al poliției.

Acesta le-a transmis ofițerilor că trebuie să fie discreți atunci când decid dacă să trimită în judecată persoanele prinse furând mâncare.

Andy Cooke a spus că infracțiunile minore alimentate de criza costului vieții ar reprezenta o provocare pentru poliție, având în vedere că inflația atinge un maxim al ultimilor 40 de ani și prețurile combustibililor continuă să crească.

„Impactul sărăciei și impactul lipsei de oportunități pentru oameni, duc într-adevăr la o creștere a criminalității. Nu există două moduri în acest sens”, a spus e, citat de Sky News.

Birmingham: Bandă de românce specializată în furturi de la Primark. Ce truc foloseau cele patru femei

Cooke a spus că nu „oferă șansa ca oamenii să iasă la furat”, dar vrea ca polițiștii să se asigure că cazurile sunt „soluționate în cel mai bun mod posibil”.

„Ceea ce trebuie să aibă în vedere este ceea ce este cel mai bun lucru pentru comunitate și pentru acel individ, în modul în care se ocupă de aceste probleme. Și, cu siguranță, îi sprijin pe deplin pe ofițerii de poliție care își folosesc discreția – și trebuie să folosească discreția mai des”, a spus el.

„Cred că ori de câte ori vezi o creștere a costului vieții sau ori de câte ori vezi mai mulți oameni căzând în sărăcie, vei vedea invariabil o creștere a criminalității. Și asta va fi o provocare pentru poliție,” a spus el.

„Există întotdeauna cazuri individuale în care vă puteți folosi discreția care nu are ca rezultat neapărat o urmărire penală, ci este tratată în cel mai bun mod posibil”.

Cooke lucrează în poliție din 1985, inclusiv ca șef al poliției din Merseyside, înainte de a deveni șeful evaluatorului independent al forțelor de poliție din Anglia și Țara Galilor în aprilie, preluând locul lui Sir Tom Winsor.


Marea Britanie: Hoții din magazine ar putea fi iertați de poliție dacă fură… de foame…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.5]

româncă din Anglia

O româncă din Anglia a pus pe jar comunitatea: „Îmi omoară copiii, sunați la Klaus Iohnnis, aduceți armata!”

Doi români au intrat în Marea Britanie cu pașapoartele altor persoane pentru a lucra ilegal

Doi români au intrat în Marea Britanie cu pașapoartele altor persoane. Aveau de gând să muncească ilegal în Wembley