in

Marea Britanie schimbă legislația. Vezi ce pedepse îi așteaptă pe traficanții de persoane

Marea Britanie se confruntă cu unele dintre cele mai periculoase bande de traficanți de persoane. Mulți infractori români își aduc victimele în Marea Britanie, profitând și de pedepsele destul de lejere de aici.



Iată că fenomenul a dus la înăsprirea legislației, scrie The Guardian. De acum, traficanții de persoane riscă închisoarea pe viață, în baza unei noi legi, în condițiile în care în 2013 se înregistrau 13.000 de victime ale sclaviei în această țară, inclusiv din România.

Sclavia modernă este o industrie în valoare de 150 de miliarde de dolari anual, iar guvernul vrea să ia măsuri înaintea alegerilor generale din luna mai.

Potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 13.000 de victime ale sclaviei se aflau în 2013 în Marea Britanie, majoritatea provenind din Albania, Nigeria, Vietnam şi România, potrivit The Guardian.

Legea sclaviei moderne, adoptată săptămâna aceasta, mărește pedeapsa maximă pentru traficanții de persoane de la 14 ani la închisoare pe viață, permite autorităților să confiște bunurile traficanților şi îi forțează să le achite compensații victimelor.

De asemenea, legea introduce măsuri menite să protejeze persoanele care riscă să cadă victime ale sclaviei şi cere firmelor să ia măsuri pentru a se asigura că furnizorii lor nu recurg la personal care muncește în condiții de sclavie.

Legea a fost adoptată pe fondul temerilor că nu sunt depuse suficiente eforturi pentru a opri sclavia, în condițiile în care se estimează că aproximativ 36 de milioane de persoane sunt exploatate la nivel internațional.


Criminali și proxeneți români, pe lista celor mai căutați infractori din UK

Victime ale metodei „LOVER BOY”. Racolau fete din România și le trimiteau să se prostitueze în Marea Britanie

Români – înfometați și extenuați de muncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tomescu, la mitingul anti-rasism din Trafalgar Square: „Farage nu are nicio limită”

Bacul la Română. Ce părere au cei implicați în proiect