in

Microbuzul groazei. Un grup de români făcea trafic de persoane în Marea Britanie


Membri unei bande de români care aduceau imigranți ilegali în Marea Britanie au fost condamnați la mai mulți ani de închisoare pentru trafic de persoane.

În autovehiculul folosit pentru a aduce oameni ilegal în Regatul Unit au fost descoperite, vara trecută, opt persoane îngrămădite într-un compartiment secret.

Printre acestea se aflau și trei copii, dintre care unul avea doar 10 luni.

Microbuzul se îndrepta spre Folkestone și a fost oprit pentru control pe partea franceză. Potrivit procurorului, singura gură de aerisire era acoperită de o saltea și nu exista nicio posibilitate de ieșire, decât dacă cineva intervenea din afară.

„Cei cinci inculpați, toți români, patru bărbați și o femeie, mergeau în compartimentul pentru pasageri al microbuzului, la doar câțiva centimetri distanță de locul în care adulții și copiii afgani erau ascunși”, a mai spus anchetatorul.Partea din spate a microbuzului era plină de saci și cutii, colete cu îmbrăcăminte veche și murdară. La control s-a observat că în compartimentul din spate era o temperatură mai ridicată decât în rest.

La deschiderea compartimentului secret au fost descoperite o familie formată din șase persoane: tatăl, mama, trei copii în vârstă de opt, șase și patru ani și un copil de zece luni. Tot acolo se mai afla și un cuplu, soț și soție.

Polițiștii au spus că temperatura din interior era insuportabilă, iar cei din interior nu aveau nicio picătură de apă.

Ion Apostol, de 34 de ani,  a fost găsit vinovat și condamnat la șase ani de închisoare. Dimitri Cojanu, în vârstă de 23 de ani, a primit o sentință de trei ani și nouă luni, după ce a pledat vinovat.

Matei Nedelcu, în vârstă de 25 de ani, a recunoscut fapta și a primit patru ani și patru luni, iar Ionuț Vasilică, 25 de ani și Camelia-Florina Teleaga, de 30 de ani, au primit fiecare trei ani și două luni de închisoare.
Doi români care au ținut un tânăr în sclavie și l-au obligat să trăiască în debara, găsiți vinovați

Doctorul fals a operat și în Londra. Pacienta britanică: „Am avut noroc că nu m-am infectat”