Muncește în construcții, dar va lupta la Rio pentru aurul olimpic

Un luptător român muncește în construcții în Germania și merge la Rio să se bată pentru aurul olimpic. Sportivul cu poveste de Oscar a crescut la orfelinat. Ionuț Panait muncește pe șantier, în Germania, unde pune țiglă pe case. A lipsit 5 ani din competiții, dar și-a luat o săptămână de concediu, a luptat în Mongolia și s-a calificat la Rio.

Acum, Ionuț și-a luat concediu fără plată ca să participe la Olimpiadă, scrie sport.ro.

“Să lucrezi 9 ore pe șantier și să mai mergi la turnee afară și în Bundesliga, să câștigi meciuri… Lumea îmi spune că e ceva fenomenal“, spune Ionuț Panait.

Nemții i-au dat și o poreclă lui Panait.

“Toți îmi zic pisică: Johnny Katze. Toată ziua sunt pe casă. Eu nu prea am toate țiglele pe casă, dar așa e cu luptătorii”, mai spune el.

Toată viața lui Ionuț a fost o luptă.

“Am fost învățat de mic să muncesc, fiind plecat de acasă de la 8 ani. Am crescut într-un centru de plasament din Bușteni”, povestește Ionuț Panait.

”Johnny” concurează de zece ani și în campionatul Germaniei, la SV Germania Weingarten, club din Bundesliga campion în 2011 și 2012.

E cel mai vechi luptător din lot, iar în cinci sezoane consecutive a fost sportivul cu cele mai multe meciuri câștigate într-o stagiune! În total are 148 de lupte, 128 câștigat, 31 prin superioritate tehnică. Și soția sa, luptătoarea Mihaela , bronz continental, a luptat tot pentru clubul de lângă Karlsruhe, potrivit cotidianului Libertatea.

 

Ionuț încă nu e pregătit să renunțe la sport: „Vreau să mai lupt câțiva ani. Am un coleg polonez care se bate și acum, la 44 de ani. Dacă ești ferit de accidentări și ai viață sportivă, fără excese, poți să duci”.

Cătălina Ponor, portdrapelul României la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro

O actriță română este “fata de la capătul lumii” pentru britanicii de la James

Cinci jucătoare de tenis din România sunt între primele 100 din lume

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2015

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A început circul BREXIT. Ministrul pentru ieșirea din UE: „Nu mai avem nevoie de europeni”

Circulaţia trenurilor este suspendată la staţia London Bridge, din cauza unui “crater” apărut în London Hill