Nici un caz de gripă înregistrat în Marea Britanie de la începutul anului

În Marea Britanie nu a apărut niciun caz de gripă de la începutul anului. Potrivit The Independent, rezultatul istoric este pus pe seama măsurilor anti-Covid.

Aproape 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal s-au făcut de la începutul anului în Marea Britanie și nici unul nu a fost pozitiv, arată The Independent, care citează surse oficiale.

O scădere accentuată a fost și la finalul anului trecut, aceasta fiind explicată prin măsurile anti-Covid.

Risc ridicat de deces pentru persoanele testate pozitiv cu gripă și COVID-19. Guvernul britanic restricționează exporturile de vaccinuri antigripale

În paralel cu testele de gripă, autoritățile britanice au continuat campania de vaccinare antigripală a populației.

Dr. Vanessa Saliba, de la PHE, a declarat pentru The Independent: „Scăderea cazurilor de gripă în acest an se datorează probabil modificărilor comportamentului nostru, precum distanțarea socială, acoperirea feței și spălarea mâinilor, precum și reducerea călătoriilor internaționale.”

„În Anglia, peste 15 milioane de oameni sunt vaccinați împotriva gripei în fiecare an, ceea ce îi ajută să se protejeze de boală și, de asemenea, îi împiedică să o răspândească. Programul de imunizare din acest sezon este pe drumul cel mai bun văzut vreodată, cu cele mai ridicate niveluri de absorbție a vaccinurilor înregistrate pentru cei de 65 de ani și peste, copiii de 2 și 3 ani și lucrătorii din domeniul sănătății.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român, șofer de Uber în Londra: „Englezii sunt niște țărani, niște prosti… și bețivi. Noi suntem mai deștepți ca ei…”

Vaccinul Pfizer, mai puțin eficient în cazul persoanelor obeze. Ar putea avea nevoie de o doză mai mare