in

Niciun vinovat în cazul morții lui Marian Nemit, românul ucis de un zid în LeytonMoarte accidentală, acesta a fost verdictul pronunțat de juriu în urma anchetei morții lui Marian Nemit, de 21 de ani.

Nemit a murit pe 14 aprilie 2015, după ce un zid s-a prăbușit peste el, strivindu-l. Pe 12 septembrie a fost audiat colegul lui Marian, Francesko Begkai. Acesta a declarat că l-a scos pe Marian de sub moloz, după ce un coș de cărămidă s-a prăbușit.

Begkai a spus că Marian „țipa în durere” și pieptul său se umfla din cauza loviturii. Paramedicii și echipa de traume majore au raportat că s-a încercat din greu salvarea lui Marian, dar rănile suferite de acesta erau prea grave.

De asemenea, s-a constatat că nu a existat niciun supraveghetor pe site în dimineața incidentului. George Isidorou, de la GI Construction, principalul antreprenor al renovării, a spus că a vorbit cu ambii muncitori în dimineața aceea și le-a dat instrucțiuni despre ce trebuie să facă. El a mai spus că a crezut că bărbații au înțeles ce le spusese, înainte de a pleca.

Isidorou a mai spus că Marian nu era angajatul lui, ci urma să îl factureze după terminarea lucrării, ca self-employed.

Cu toate acestea, Isidorou și-a folosit dreptul de a refuza să răspundă în urma consultării cu avocatul său, atunci când a fost întrebat cu privire la supravegherea site-ului, responsabilul cu siguranța, evaluarea și identificarea riscurilor etc.

La anchetă s-au pus întrebări cu privire la comunicările la fața locului, având în vedere că Marian Nemit nu cunoștea foarte bine limba engleză, iar limba maternă a lui Francesko este greaca. George Isidorou, de asemenea grec, vorbește bine limba engleză, dar nu româna, se arată într-un comunicat de presă al Waltham Forest Trades Council.

Anca-Larisa Belu, verișoara lui Marian, a fost prezent la anchetă și a spus că Marian nu știa să vorbească foarte bine limba engleză. Familia românului a fost reprezentată de Helen Clifford, de la MW Solicitors.

Waltham Forest Trades Council a marcat moartea lui Marian la fiecare Zi a Memoriei Muncitorilor, iar reprezentanții acestui sindicat participă la audiere.

Detalii îngrozitoare despre moartea muncitorului român strivit de zid în Leyton: „Țipa de durere, pieptul i se umfla din cauza loviturii”

Muncitor român zdrobit de un zid în Leyton. A început ancheta

Doi muncitori români morți pe șantiere din Londra vor fi omagiați de „Workers Memorial Day”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, avertizare fără precedent: „ Porturile sunt în pericol dacă ieșim din UE fără un acord”

Vă așteptăm la meciul comunității românești din Londra: Eagles FC vs. Ardelenii FC. Cu participarea extraordinară a lui Gabi Balint