Noul ministru al Sănătății din Marea Britanie crede că 19 iulie va însemna sfârșitul restricțiilor. Sajid Javid: „Va trebui să învățăm să trăim cu COVID”

Sajid Javid, noul ministru britanic al Sănătății a declarat, ieri, 28 iunie, în fața Parlamentului, că Marea Britanie va trebui să învețe să trăiască cu COVID și că de pe 19 iulie va începe „o nouă călătorie interesantă”.

El a mai spus că este încrezător că restricțiile din Anglia ar putea fi ridicate pe 19 iulie.

Data va marca „nu numai sfârșitul pandemiei, ci și începutul unei noi călătorii interesante pentru țara noastră”, a spus el.

În prima sa apariție oficială, Javid le-a spus parlamentarilor că miniștrii nu văd niciun motiv să întârzie ridicarea restricțiilor după jumătatea lunii viitoare, adăugând: „O datorăm poporului britanic … să nu așteptăm mai mult decât trebuie”.

Cu toate acestea, răspunzând întrebărilor deputaților, el nu s-a angajat să înlăture toate regulile pandemiei în iulie, arată The Independent.

Noul ministrul al Sănătății din Marea Britanie anunță „revenirea la viața normală cât mai repede posibil”

În schimb, a spus că intenția guvernului este de a „începe” pasul 4 al foii de parcurs pe 19 iulie și „a începe revenirea la normal”.

„Nicio dată pe care o alegem nu prezintă un risc zero pentru Covid”, a spus el. „Știm că nu îl putem elimina, pur și simplu, dar trebuie să învățăm să trăim cu el”, a mai menționat ministrul.

Întrebat dacă toate restricțiile vor fi eliminate, el a spus că intenția este „de a elimina restricțiile, dar pe măsură ce urmărim datele, în zilele următoare, se va stabili mai multe în timp util”.

Pasul 4 este ultimul de pe foaia de parcurs a premierului pentru revenirea la normalitate. Dar data a fost deja întârziată o dată, pe 21 iunie, după o creștere a numărului cazurilor variantei Delta, identificată pentru prima dată în India.

În ziua în care Javid s-a prezentat în fața parlamentarilor, cifrele oficiale au arătat încă 22.868 de cazuri confirmate de COVID-19 în Marea Britanie, cea mai mare creștere zilnică de la 30 ianuarie.

Cu toate acestea, numărul zilnic al deceselor a fost mult mai mic decât în ​​prima lună a anului, statisticile arătând că doar trei persoane au murit.

Ministrul Sănătății s-a angajat, de asemenea, să analizeze din nou măsurile din școli, după ce mii de elevi au fost obligați să se autoizoleze, alături de familiile lor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

VIDEO SENZAȚIONAL! Un român susține că este fiul Prințului Charles. S-a dus la Palatul Buckingham pentru a-l confrunta: „Father, father!”

UE și Marea Britanie vor să încheie un acord cu privire la pașapoartele COVID. Ar putea fi utilizate pentru călătorii în ambele teritorii