in

Numărul deceselor raportate zilnic în Marea Britanie continuă să fie peste 400. Liderul laburist Sir Kier Starmer, către premierul Johnson: „Cum naiba s-a ajuns aici?”

Numărul deceselor înregistrate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie din cauza COVID-19 a fost de 449, cifra totală a morților atingând 29.876.

Medicii solicită acum anchetarea răspunsului guvernului Boris Johnson la pandemie, după ce Regatul Unit a depășit Italia în ceea ce privește numărul de decese.

De asemenea, potrivit Daily Mail, statisticile NHS sunt întârziate și cu două luni, una dintre victimele raportate azi fiind decedată din 13 martie.

Referindu-se la numărul mare al victimelor, liderul Partidului Laburist, Sir Kier Starmer, l-a întrebat pe Boris Johnson, în Parlament: „Cum naiba s-a ajuns aici?”

NHS England a confirmat astăzi 331 de persoane decedate în spitale, Guvernul scoțian a anunțat că încă 83 de persoane au murit, iar 21 de victime au fost confirmate în Țara Galilor, alături de 14 în Irlanda de Nord.

Catastrofa coronavirus în UK. Cu cel mai mare număr de morți din Europa, Boris Johnson reafirmă că obiectivul guvernului a fost de „a salva vieți”

Circ în guvernul Boris: Artizanul „restricțiilor” din Marea Britanie și-a dat demisia după ce a fost prins încălcând regulile impuse populației

Cu toate acestea, adevăratul număr de decese este cunoscut ca fiind deja peste 32.000, până la 24 aprilie – cu aproape două săptămâni în urmă – potrivit informațiilor detaliate, oferite de Oficiul Național de Statistică. De altfel, se pare că cifra adevărată este deja mai mare de 40.000.

Italia, considerată încă a fi cea mai afectată țară din Europa, a înregistrat până la 5 mai 29.079 de decese, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Președintele Asociației de Consultanți și Specialiști din Spitale a declarat că ar trebui să investigată „performanța” Guvernului.

Dr. Paoloni, care lucrează ca medic la Bristol, a spus pentru The Guardian: „Va trebui să existe o investigație completă a răspunsului la pandemia de coronavirus în timp util – o anchetă publică – pentru a înțelege de ce ne confruntăm cu un număr atât de mare, în comparație cu restul Europei. Se pune sub semnul întrebării dacă tactica guvernului de la începutul pandemiei a fost suficient de rapidă și, mai ales, dacă blocarea ar fi trebuit să se întâmple mai devreme și dacă ar fi trebuit să fim mai bine pregătiți, cu o capacitate crescută de testare virală și de urmărire a contactelor. Ambele s-au dovedit inadecvate.”

Cum se pregătește Spania de repornirea turismului: distanţe de securitate pe plaje, teste la intrarea în hoteluri, restaurante reorganizate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catastrofa coronavirus în UK. Cu cel mai mare număr de morți din Europa, Boris Johnson reafirmă că obiectivul guvernului a fost de „a salva vieți”

Copil de 5 ani, prins de polițiști când conducea singur mașina pe autostradă. „M-am certat cu mama” VIDEO