in

Oamenii de afaceri contestă referendumul lui CameronOamenii de afaceri britanici pro-Europa au reacţionat negativ la strategia lui David Cameron de a organiza un referendum de ieşire din UE, motivând că un asemenea referendum ar crea mai multă nesiguranţă din punct de vedere economic.

Aceştia văd decizia primului ministru că fiind una politică, nu economică şi consideră că aceasta va fi un nou motiv ca oamenii de afaceri să îşi amâne deciziile de investiţii.

Cele mai importante bănci ale Marii Britanii sunt de părere că părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie ar fi o greşeală şi că strategia lui Cameron ar fi riscantă. O posibilă ieşire din UE ar însemna diminuarea capacităţii Marii Britanii de a influenţa reformele de care are nevoie Europa.

John Longworth, preşedintele Camerei de Comerţ Britanice a declarat: “Vasta majoritate a afacerilor de pe teritoriul Marii Britanii vor să rămână pe o piaţă unică, dar pe baza unei relaţii revizuite cu Europa, care să promoveze comerţul şi competitivitatea. Este esenţial atât pentru afaceri cât şi pentru interesele naţionale ale UK să avem acces pe piaţa unică europeană, dar nu în orice condiţii. În acest sens, determinarea primului ministru de a renegocia o nouă înţelegere cu UE este alegerea corectă.”

Rob Cotton, preşedintele NCC Group, o companie de “cyber security” consideră că oricare ar fi acestea, deciziile guvernului trebuie luate rapid, iar obiectivele trebuie să fie precise, pentru că afacerile au doar de pierdut dacă factorii de decizie politică mai mult discută decât să treacă la acţiune.

Tony Rafferty, reprezentantul Printing.com a declarat că jumătate din cifra sa de afaceri de £22 milioane vine din UE şi că David Cameron a înlocuit “incertitudinea incertă” cu “incertitudinea sigură”. Acesta consideră că orice negocieri ar trebui amânate pe 2017, când cel mai probabil vor mai exista şi alte ţări care să se alăture solicitării unui accord mai flexibil, ţări că Danemarca şi Suedia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cameron: Va fi un referendum!

Record în UK – 30 de milioane de angajaţi