in

Pedofilul britanic care a abuzat 200 de copii a fost ucis într-o închisoare din Yorkshire

Richard Huckle, un pedofil britanic care a abuzat până la 200 de bebeluși și copii în Malaezia, a fost ucis într-o închisoare din Marea Britanie, unde își ispășea pedeapsa pentru infracțiunile comise, relatează cotidianul The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Huckle s-a dat ca fiind profesor de engleză și filantrop în comunitățile creștine sărace din Kuala Lumpur. Unii dintre cei 23 de copii identificați în acuzații au fost abuzați ani de zile, inclusiv unul de la vârsta de trei ani până la 10 ani

Individul, fost profesor, a primit 22 de condamnări la închisoare pe viață, după ce a recunoscut că a comis zeci de abuzuri, vizând copii cu vârste între șase luni și 12 ani.

El era încarcerat în închisoarea de maximă securitate „HMP Full Sutton”, comitatul Yorkshire, în nordul Angliei, unde se mai află alţi 558 de deţinuţi. Tot aici, în 2011, ucigașul de copii Colin Hatch a fost strangulat cu o funie făcută din cearceafuri.

În vârstă de 33 de ani, bărbatul a fost găsit înjunghiat în celula sa. Huckle și-a menținut nevinovăția față de poliție, dar ulterior a mărturisit părinților săi cele mai odioase lucruri pe care le-a făcut. Îngroziți, au rugat poliția să-l scoată din casă și să-l ducă la închisoare.

“Deținutul Richard Huckle decedat pe 13 octombrie”, a anunțat un purtător de cuvânt al închisorii.

Huckle a acționat în comunități creștine sărace din Kuala Lumpur în perioada 2006-2014. Individul a distribuit pe Internet imagini cu infracțiunile comise.

Ancheta a identificat 23 de victime, cea mai tânără având doar puţin peste 6 luni. Poliţia a găsit şi un registru în care pedofilul dădea detalii despre abuzurile comise asupra a 191 de victime.

La proces, Matthew Long, de la Agenţia naţională pentru combatarea criminalităţii (NCA), l-a descris ca pe „unul dintre pedofilii cei mai hotărâţi, mai manipulatori pe care mi-a fost dat să-i întâlnesc”.

Richard Huckle se folosea de activităţile sale de voluntariat într-o asociaţie creştină pentru a-şi ataca victimele, pe care le alegea dintre copiii din cartierele sărace din Kuala Lumpur. El pregătea un „ghid” destinat pedofililor, în care lăuda calitatea acestor copii de pradă facilă. „Copii săraci sunt mai uşor de sedus decât copiii din clasele medii occidentale”, scria britanicul în aşa-zisul „ghid”.

Poliția a anunțat că a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele morții deținutului.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasadorul României la Londra: «De ce vrem noi ca țară să fim vârful prostiei în UE?»

Trei milioane de lire, costul alegerilor prezidențiale organizate în Marea Britanie. „Se fac eforturi uriașe!”