in

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de cei trei jurnalişti de la Sky News

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de cei trei jurnalişti ai postului britanic de televiziune Sky News care au realizat şi difuzat un material video cu presupuşi traficanţi de arme români, informează agenţia de presă Rador

Jurnaliştii britanici ar fi ştiut că persoanele din material nu erau traficanţi de arme, ci doar vânători, iar armele prezentate erau deţinute legal. Informaţiile apar în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel la decizia de arestare preventivă a românilor protagonişti ai reportajului trucat şi a intermediarului afacerii. Surse judiciare afirmă că procurorii DIICOT vor cere şi audierea jurnaliştilor britanici, prin intermediul unei comisii internaţionale.

Într-o declaraţie pentru Radio România Actualităţi, preşedinta Comisiei parlamentare pentru afaceri europene, Ana Birchall, este de părere că statul ar trebui să facă mai mult de atât.

Ana Birchall: „Statul român nu trebuie să se oprească aici. Trebuie să dea în judecată şi Sky News, solicitând serioase şi substanţiale daune morale pentru imaginea creată în mod artificial şi fals despre ţara noastră.”

Foto: Sky NewsCITITI MAI MULT:

Ambasada României la Londra cere Sky News să publice concluziile DIICOT asupra cazului „traficanților de arme”

Cei trei români „traficanți de arme” pentru Sky News, puși sub acuzare. Realizatorul: „Povestea este adevărată. Nimeni nu a fost plătit”

Făcătura Sky News! “Traficanții de arme”, actori plătiți de realizatorul “anchetei”

Poliția Română despre armele de la Sky News: „Sunt de vânătoare, pot fi deținute legal”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO: Cei mai sexi sportivi prezenţi la Jocurile Olimpice Rio 2016

Nu le este frică de Brexit! „Invazia” românilor continuă în Marea Britanie