in

Proteste la Londra: ”Ne-ați făcut să emigrăm!”Peste 100 de persoane au participat la manifestația organizată duminică 22 ianuarie, începând cu ora 13.30, lângă Ambasada României la Londra, în semn de solidaritate cu protestatarii din țară.

De la studenți la doctoranzi, de la muncitori la pensionari, românii ieșiți la protest și-au strigat păsul. Al lor și al celor rămași acasă.

Românii din Londra, dar și din alte orașe din preajmă, au venit la protest, pentru a doua oară, după manifestația de miercuri, înarmați cu steaguri și pancarte cu sloganuri ”dedicate” puterii de la București. Iată câteva dintre mesajele afişate la manifestaţie: “Nu putem trimite cât furaţi”, ”Ambasador mincinos ne-ai furat votul la toți”, ”Ne-ai minițit și ne-ai furat, diaspora nu te-a votat!”, ”Vrem educație, nu emigrație!”.


”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”

Dacă în mediul online au existat comentarii care asociau protestul cu o ”tentativă ieftină de manipulare a USL-ului”, – mesajul lui Alexandru Petrescu, vicepreședintele PSD Diaspora care a salutat inițiativa de protest pe pagina de facebook a evenimentului, a fost unul dintre factorii care au declanșat această opinie – cei care au ieșit la protest au ținut să sublinieze că nu sunt acolo la comanda vreunui partid.

Nu avem culoare politică, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm ce se întâmplă în România și că nu avem dreptul să ne manifestăm indignarea față de guvernarea de la București”, spune un tânăr progamator, privitor la tenta apolitică a protestului.

Elena, o tânără care și-a terminat studiile în UK, iar acum lucrează pentru un ONG britanic a spus de asemnea că prezența ei la protest nu are nicio legătură cu vreun partid politic din opoziție și că e doar o expresie a nemulțumirii față de ce se întâmplă în România.

”Am decis să particip la acest protest din dorința de a-mi reprezenta drepturile, în condițiile în care partidele actuale nu au fost în stare să o facă”, a spus un alt român, care a adăugat că ”politicienii sunt cei care l-au forțat să plece din țară”.

”O dovadă că frustrarea pe care ne-o manifestăm e legată de întreaga clasă politică e și faptul că se strigă numele Regelui Mihai”, a spus o tânără doctorand, care susține că ”monarhia e în acest moment singura soluție viabilă pentru România”.

După trei ore de scandări, grupul de protestatari și-a strâns pancartele și steagurile și s-a împrăștiat rapid. Au promis ca în weekend-ul următor să se întâlnească din nou și să nu renunțe la proteste.

Vezi aici manifestul protestului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sir George Iacobescu: “Am plătit 5.000 de dolari ca să plec din România

Teodor Baconschi a fost revocat din funcţie