Recital de gală la Institutul Cultural Român din LondraInstitutul Cultural Român din Londra organizează cu ocazia Zilei Naţionale a României un recital de gală oferit de Alexandra Coman, binecunoscuta şi apreciata soprană româncă, alături de pianista şi compozitoarea Livia Teodorescu-Ciocănea. Intrarea este liberă, iar concertul va fi urmat de o recepţie cu mâncăruri tradiţionale româneşti.

Invitatele de onoare ale ICR promit un recital remarcabil, care include arii faimoase şi piese de Enescu, Puccini, Debussy, Brediceanu sau Chopin, printre alţii.

Alexandra Coman este una dintre cele mai talentate şi cunoscute soprane din România. A urmat cursuri de perfecţionare cu Luciano Pavarotti şi Katia Riciarelli, a cântat în săli de concert de prestigiu atât în România, cât şi în Europa, şi a fost pe scenă alături de artişti iluştri precum Jose Carerras, Placido Domingo, Alex Vicenes şi Carry Persson. Alexandra are un repertoriu impresionant, alături de o utilizare versatilă a registrelor vocale. Jose Carreras a declarat despre aceasta că: “Alexandra Coman este o artistă foarte talentată, cu o carieră strălucită în faţă”, în timp ce Luciano Pavarotti a descris-o ca având “o voce frumoasă, de o coloratură interesantă şi o calitate strălucitoare”.

Livia Teodorescu-Ciocănea este compozitoare româncă, pianistă şi profesor asociat de compoziţie la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A fost distinsă de două ori cu Marele Premiu al Compozitorilor şi Muzicologilor din România (2001 şi 2002) pentru opera Roşu şi Negru (bazată pe romanul lui Stendhal) şi pentru compoziţia corală Oratione aliquot Sanctae Briggitae. Doamna Teodorescu-Ciocănea a publicat diverse articole în revistele de muzică româneşti şi internaţionale şi două cărţi. Muzica ei face parte din repertoriul Operei Naţionale din Bucureşti şi al multor altor instituţii muzicale din Italia, Spania, Marea Britanie, Ukraina, Republica Moldova, Danemarca, Australia şi SUA.

Concertul este organizat în parteneriat cu Ambasada României din Marea Britanie şi face parte din seria Concertelor Enescu.

Când: Joi, 1 Dec 2011, 7pm;

Unde: Institutul Cultural Român, Londra

Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate.

Se recomandă rezervarea din timp a locurilor la telefon: 020 7752 0134 sau pe email: [email protected].

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ziua Naţională, sărbătorită la Ambasada României

La Mulţi Ani, România!