Record de infectări în Marea Britanie: Peste 14.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

Marea Britanie a înregistrat miercuri, 7 octombrie, încă un record de infectări, cu 14.162 de cazuri de Covid-19, infecțiile dublându-se practic într-o săptămână. Mai mult, șefii din sănătate au anunțat 70 de noi decese din cauza coronavirusului, în același interval de timp.

Numărul total de morți din cauza COVID-19 a ajuns la 42.515, potrivit Daily Mail.

Numărul de cazuri de miercuri reprezintă triplul numărului de persoane care au fost testate pozitiv în urmă cu două săptămâni. Media pentru șapte zile a infecțiilor zilnice – considerată o măsură mai precisă, deoarece ia în considerare fluctuațiile de la o zi la alta, a crescut, de asemenea, în același interval de timp.

Numărul de persoane internate la spital a scăzut la 472, de la 478, dar cifra este totuși semnificativ mai mare decât în ​​urmă cu o săptămână, când era 310 persoane internate.

Pub-uri și restaurante închise în Anglia. Premierul Boris Johnson face anunțul azi

Creșterile continue au dus media internărilor zilnice la 388 pentru Marea Britanie, în ansamblu, de la 283, acum o săptămână și doar 77, pe 7 septembrie.


Majoritatea persoanelor internate în spital se află în prezent în regiunile de nord ale Angliei. În prezent, există 3.145 de persoane cu Covid-19 în spitalele din Marea Britanie.

Cu toate acestea numărul deceselor și infecțiilor Covid-19 este încă departe de nivelul pandemiei din primăvară, când peste 1.000 de pacienți mureau și cel puțin 100.000 de britanici erau infectați în fiecare zi.

Cazurile în creștere și internările din Scoția au dus la interzicerea consumului de alcool în interior de vineri, 9 octombrie.

Potrivit noilor norme, localurile vor fi forțate să închidă la ora 18:00 sau să fie închise complet în cinci zone ale țării – Glasgow and Clyde, Lanarkshire, Ayrshire and Arran, Lothian și Forth Valley.

Regulile care vor dura 16 zile, vin chiar dacă țara are o rată de infecție mai mică decât oricare altă națiune din Marea Britanie, cu aproximativ 90 de cazuri la 100.000 de persoane.

Ca o comparație, rata de infectare în Anglia este de 120 de cazuri la 100.000 de persoane și este aproape de 200 în Irlanda de Nord.

Decesele provocate de coronavirus în Marea Britanie au continuat să crească de la mijlocul lunii septembrie. Luni, 5 octombrie, numărul mediu de decese zilnice a crescut cu 46%, ajungând la 53 pe zi, cel mai mare număr de la sfârșitul lunii iunie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pub-uri și restaurante închise în Anglia. Premierul Boris Johnson face anunțul azi

ANUNȚ IMPORTANT! Se poate călători în România cu PAȘAPORTUL EXPIRAT. Vezi care sunt condițiile