România este în topul statelor UE la capitolul infectări. Tot mai multe restricții de călătorie pentru români

Românii care se întorc din Marea Britanie şi Spania sunt scutiți de izolarea de 14 zile, după ce Guvernul a actualizat, luni, lista „țărilor verzi”, adică cele din care românii și alți cetățeni pot să vină în România fără nicio restricție. Sunt 33 de astfel de țări, iar lista se va actualiza în fiecare săptămână în funcţie de evoluţia pandemiei.

Însă, din păcate, românii primesc restricții de călătorie din partea a tot mai multe state, consecință a numărului în creștere de infectări cu coronavirus înregistrat în ultima perioadă în România.

În acest moment, România se află pe locul patru în topul ţărilor din Europa cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori. Este depăşită doar de Suedia, Portugalia şi Luxemburg.

Sunt deja cel puțin zece state care nu îi primesc pe turiștii români, menținându-și deocamdată granițele închise. Este vorba despre Malta, Norvegia şi Finlanda. Altele, în schimb, le pun unele condiții, obligându-i să stea 14 zile în carantină sau izolare. Este cazul Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Irlandei, Sloveniei și Slovaciei.

Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări consideate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare timp de 14 zile.


Consultați aici lista pusă la dispoziție de MAE cu țările din Europa și regimul pe care îl au față de români. Informațiile se actualizează în funcție de evoluția pandemiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Doi paramedici înjunghiați în Wolverhampton

Mai multe aeroporturi din România reiau zborurile cu Marea Britanie. Curse spre Luton, Birmingham și Doncaster