in

S-a urcat la volan fără permis, a rănit un om și a avariat mai multe mașini. Urmează să fie extrădat în Marea Britanie

la volan fără permis

Un tânăr din Piatra Neamț s-a urcat la volan fără permis, a rănit un om, a avariat mai multe autoturisme și a părăsit locul accidentului, în Marea Britanie.

În vârstă de 19 ani, acesta a fost dat în urmărire internațională după ce a comis mai multe fapte pe teritoriul Marii Britanii. Acesta .

Tânărul s-a refugiat apoi în România, unde a sperat că autoritățile britanice nu îi vor da de urmă.

Numai că, după ce s-a stabilit identitatea suspectului, autoritățile din Regatul Unit au emis un mandat european de arestare pe numele său și s-a demarat procedura de punere în executare.

Pe 30 august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au depistat, în localitatea Ștefan cel Mare, un tânăr, din aceeași localitate, care era urmărit la nivel internațional. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de autoritățile judiciare din Marea Britanie, scrie Monitorul de Neamț.

„Din cercetări a reieșit că, la data de 27 iulie 2020, aflându-se în Marea Britanie, acesta a condus un autoturism, fără a deține permis de conducere, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu avarierea mai multor autoturisme și cu vătămarea corporală a unei persoane. Persoana în cauză s-ar fi sustras cercetărilor efectuate, părăsind teritoriul Marii Britanii, revenind în România“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Anglia. Beat, a provocat un accident auto și a fugit. Urmărit după o dâră de sânge

După ce a fost prins, tânărul a fost prezentat de polițiștii nemțeni unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. La finalul audierilor, magistratul a dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău. El urmează a fi dus a Curtea de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Judecătorii vor decide dacă îl extrădează, iar dacă va ajunge în Anglia, va fi anchetat și judecat, iar în cazul în care va fi găsit vinovat, va fi returnat în țara de origine pentru executarea pedepsei într-un penitenciar autohton, pe cheltuiala statului român.


S-a urcat la volan fără permis, a rănit un om și a avariat mai multe mașini. Urmează să fie extrădat în Marea Britanie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

100.000 de spectatori

Ce au lăsat în urmă cei 100.000 de spectatori ai unui mare festival din Anglia. Autoritățile au avut mult de muncă

Jurnalistul constănțean Victor Radu contează pe ajutorul nostru. Diagnosticat cu o formă gravă de cancer, Victor are nevoie de fonduri pentru tratamentul din Turcia