in

Tâlharii din Regatul Unit și-au ridicat vilă la Constanța. Ruda infractorilor: „Aduceau câte 50.000 de lire sterline la fiecare drum”


Una dintre cele mai mari și mai bine organizate rețele de spărgători de locuințe din Regatul Unit venea din Constanța și a făcut peste un milion de lire sterline în trei ani de infracțiuni.

Potrivit poliției britanice, românii de etnie romă au spart peste 500 de case din Marea Britanie, de ude plecau cu obiecte de valoare, bijuterii și bani. Infractorii au investit banii în apartamente de lux pe malul Mării Negre, iar capul rețelei și-a construit o vilă imensă la Constanța.

Ciudat este că aceștia au acționat nestingheriți, timp de trei ani, deși se lăudau la rude și pe rețelele de socializare cu ceea ce fac în Marea Britanie.

Capul rețelei, Cătălin Zaharia, a primit opt ani de închisoare, însă de averea sa nu se atinge nimeni.

 Rudele lui Zaharia au declarat pentru Daily Mail că acesta nu a împărțit în mod corect profiturile, în schimb își etala averea și conducea mașini scumpe.

Potrivit publicației amintite, Zaharia a cumpărat două apartamente în valoare de 200.000 de lire sterline pe malul Mării Negre și și-a construit o vilă chiar pe strada unde locuiesc majoritatea rudelor sale.

„Când vor ieși din închisoare vor veni aici și va avea loc un proces țigănesc împotriva lui Zaharia. Ceilalți au mers la închisoare din cauza lui și după judecata țigănească va plăti pentru asta. El e adevăratul hoț, nu ei”, a declarat una dintre rudele infractorului.

Surse ale poliției au declarat că Zaharia a fost implicat în patru cazuri de furt în România, pe lângă condamnările sale din Franța și Spania.

Pe aceeași stradă cu Zaharia și soția sa Florina Spiru locuiesc alți doi dintre membrii bandei – verii Constantin Stoian, 30 de ani, și Daniel Stoean, în vârstă de 35 de ani.

Cătălin Zaharia și Florina Spiru trăiau pe picior mare la Constanța

O rudă, care nu și-a dezvăluit identitatea, a spus: „Zaharia se lăuda că era șeful unei bande și îi punea pe oameni să fure pentru el. Pe lângă faptul că și-a construit casa, a cumpărat două apartamente noi de 200.000 de lire sterline în stațiunea Mamaia. Aducea câte 50.000 de lire sterline cu el la fiecare călătorie acasă”.

Casa familiei Stoian, care a primit patru ani și jumătate pentru spargerile date în Marea Britanie, se află în apropierea celei a lui Zaharia.

Tatăl său, Costică Stoian, în vârstă de 60 de ani, a declarat că fiul său lucrează la construcții în Birmingham din 2013.

 „Nu suntem o familie de infractori, dar totul a mers rău pentru el în Anglia, după ce s-a amestecat cu oamenii greșiți. El mi-a spus că a fost amenințat că îi vor rămâne copiii fără tată dacă nu va face ceea ce i s-a comandat, așa că a luat parte la câteva tâlhării”, a spus Costică Stoian.

Mama Florinei Spiru, Ioana, în vârstă de 59 de ani, care locuiește pe aceeași stradă, a spus că nu crede că ginerele și fiica sa sunt infractori.

 „S-au dus în Anglia pentru a câștiga bani din fier vechi. Au trimis doar câțiva bani să cumpere mâncare pentru fiicele lor și pastile de diabet pentru mine”.

O rețea de spărgători din România a îngrozit Marea Britanie. Sute de case sparte, răufăcătorii se lăudau pe Facebook cu ce furau
Ambasada României vrea de două ori mai multe secții de votare pentru românii din Marea Britanie la prezidențiale decât la precedentele alegeri

Condamnat pentru tentativă de omor în România, luptător de MMA în Marea Britanie