in

Un condiment mai scump decât aurul. Poliția caută doi hoți de șofran din Ilford

Polițiștii din Londra caută doi hoți care au furat 10 kilograme de șofran, în valoare de 50.000 de lire sterline, dintr-un depozit din estul capitalei britanice, relatează CNBC.

Poliția Metropolitană a publicat imagini cu doi suspecți care au pătruns într-un depozit din Ilford, în seara zilei de 11 iunie și au plecat cu o cutie de 10 kilograme din acest condiment scump.

Un gram de șofran valorează mai mult decât unul de aur, în parte din cauza muncii necesare pentru recoltare, a explicat Poliția Metropolitană din Londra.

Condimentul este folosit printre altele în bucătăria spaniolă, marocană şi persană.

Atenţie! Hoţii au adaptat metoda “accidentul” la vremurile de pandemie

Deocamdată nu au fost făcute arestări în furtul de șofran, dar ofițerul care investighează cazul, sergentul Laura Mills, a făcut apel la toți cei care au informații să contacteze poliția.

„Acesta este mijlocul de trai al cuiva, iar acest furt îi va afecta cu siguranță afacerea. Victimele sunt furioase și supărate să cineva le-a făcut acest lucru. Este important ca cei care sunt responsabili să fie prinși, iar condimentul să revină la proprietarul lor de drept”,  a spus Mills.

“Regina hoţilor de buzunare”, şi-a găsit naşul în Austria, era căutată în toată Europa
Prințul Charles spune că nu și-a recăpătat încă gustul și mirosul după infectarea cu coronavirus

Transporta cocaină în Belgia într-un penis fals