in

Un fost deținut se plânge de condițiile de detenție din România. „În Anglia e altceva”

Fost deținut în România, Răzvan Florean (39 de ani) a avut de executat o pedeapsă de 3 ani pentru o violare de domiciliu. Deşi şi-a exprimat intenţia de a ispăşi pedeapsa în Anglia, statul român a insistat extrădarea lui.

Potrivit Adevărul, Florea este unul dintre cei care a cunoscut sistemul puşcăriilor din interior. A executat doi ani de închisoare la Satu Mare, din pedeapsa de trei pe care a primit-o, fiind eliberat condiţionat. „În România am făcut fapta, o violare de domiciliu, în 2008.


După faptă am plecat in Anglia, nu m-am sustras, nu am fugit, am plecat pentru că nu era nici pe rol cauza. Pe urmă ei m-au condamnat, au venit la mine în Marea Britanie, mi-au bătut la uşă, şi mi-au zis că asta e situaţia. Am zis că e ok, ştiu, recunosc şi ei m-au întrebat unde vreau să fac pedeapsa, în România sau în Anglia. Şi le-am zis că eu în România nu mă duc în nici un caz. Şi le-am dat motivele, le-am scris şi în hotărâre.

puscariasNu s-a respectat nimic din ce a fost acolo. Am primit o pedeapsă de trei ani. S-a judecat statul român cu Marea Britanie doi ani de zile şi britanicii au zis că nu mă trimit în România că nu sunt condiţii şi românii au dat anumite asigurări, camere speciale şi alte cele”, a povestit fostul deținut.

„Marea Britanie nu a vrut să îl extrădeze pentru că ştiau despre condiţiile mizere din România şi de aceea a cerut garanţii, care de fapt nu au fost respectate”, afirmă avocatul lui Răzvan Florea.

„Camera de deţinere E3.9 (camera 51) situată în cadrul secţiei E3, raportat la suprafaţa de 2 mp asumată de Ministerul Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, conform garanţiilor solicitate de autorităţile britanice, camera ar avea o capacitate de 8 locuri. Însă în cameră sunt instalate 2 paturi, iar pe perioada cazării în această cameră, alături de reclamant, a fost cazat maxim încă un pucșcăriaș”, a fost răspunsul Penitenciarului Satu Mare atunci când jurnaliştii Adevărul le-au cerut un punct de vedere.

Reprezentanţii penitenciarului mai afirmă că au existat cazări periodice şi în alte camera dedenţie, cauzate de motive obiective, dar nici în acest caz nu s-a încălcat garanţia faţă de statul britanic de a asigura 2 mp.

Citește mai mult în Adevărul.

Se dădeau polițiști și jefuiau turiști în centrul Londrei. Câte trei ani de pușcărie pentru doi frați din România

Trei luni de pușcărie pentru furt de periuțe de dinți

Un infractor român va fi expulzat după ce va face pușcărie în Marea BritanieTragedie într-o familie de români din Londra. Tatăl de 31 de ani și-a tăiat gâtul cu drujba. Lucra la toaletarea unui copac

Ancheta în cazul Sky News nu avansează. Șeful DIICOT: „Se lucrează greu cu partea britanică”