in

Un recidivist român a fost condamnat la 15 ani pentru viol

Unui imigrant român care a violat o femeie la trei luni după ce a ajuns în Marea Britanie i-a fost permis să intre în regat în ciuda faptului că avea condamnări pentru fapte similare în ţara natală, este titlul unui articol publicat, pe 29 august, de DailyMail.Violatorul este un tânăr în vârstă de 20 de ani din Zărneşti. Acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare, de Curtea din Northampton, pentru viol deosebit de grav. 

Potrivit anchetatorilor, tânărul a intrat în casa unei femei de 24 de ani, pe care a bătut-o, iar apoi a violat-o. Fapta s-a petrecut pe 1 februarie 2013. Potrivit presei britanice, George-Josif Blaj a declarat în timpul procesului că nu-şi mai aminteşte faptele, deoarece era beat şi drogat

Victima a fost atât de şocată de momentele prin care a trecut încât a decis să se mute din Regatul Unit şi a le-a spus apropiaţilor că nu se mai simte în siguranţă în Marea Britanie. 

Femeia, de origine letonă, a declarat că atunci când a deschis ușa, a crezut că este prietenul ei. În schimb, în prag stătatea Blaj, înarmat cu o lopată. „Am fugit în camera mea și am încuiat-o. Am sunat la poliție și am crezut că va pleca, dar s-a întors în cameră”, și-a amintit cu groază victima.

15 ani de închisoare pentru un proxenet român

Violatorul din Zărneşti ar mai fost condamnat în România pentru un viol pe care l-a comis în oraşul natal şi pentru trei furturi, fiind cunoscut ca şi consumator de droguri. După ce își va ispăși pedeapsa în Marea Britanie, Blaj va fi deportat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că persoanele care călătoresc în Marea Britanie sunt verificate conform unei liste, însă prevenirea autorităților cade în sarcina țării de origine. „În cazul în care vom primi informații că există cetățeni străini care prezintă un pericol real pentru societate, suntem în măsură să luăm măsuri pentru a preveni intrarea lor în Marea Britanie,” a adăugat purtătorul de cuvânt.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Senatul are în vedere introducerea cursurilor de limba română pentru copiii din UK

Revoltător! Copil de 4 ani ucis de o haită de maidanezi în Bucureşti