Un român din Elveţia a câştigat premiul pentru cea mai bună carte a anuluiCătălin Dorian Florescu a primit duminică Premiul pentru cea mai bună carte a anului din Elveția. Uniunea editorilor și librarilor din Elveția l-a recompensat pentru cel de-al cincilea roman al său, “Jacob se hotărăște să iubească”.

Scriitorul elvețian de origine română, Cătălin Dorian Florescu (44 de ani), s-a născut la Timișoara şi a emigrat în Elveția la vârsta de 15 ani. A studiat la Zurich și a lucrat multă vreme ca psihoterapeut, înainte de a se dedica scrisului în 2001, când a debutat cu romanul  “Wunderzeit”.

Premiul (în valoare de 40.000 de franci elvețieni) a fost creat în 2008 pentru a atrage mai mult atenția asupra literaturii elvețiene și este oferit de Uniunea editorilor și librarilor din Elveția. Acesta este al doilea an în care un scriitor născut în afara Elveției primește premiul editorilor și librarilor elvețieni, după ce anul trecut distincția distincția a fost acordată elvețiencei de origine ungară Melinda Nadj Abonji.

Lucrarea lui Cătălin Dorian Florescu a fost aleasă din 60 de titluri, propuse de edituri pentru premiu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sistemul britanic de îngrijire a bătrânilor șocheaza asistenții medicali români

Bal caritabil organizat de medicii români din UK