in

Britanicii cer guvernului să nu îl primească pe Trump. Boris Johnson: „Trump latră dar nu mușcă. L-am primit și pe Ceaușescu”

Peste 1,6 milioane de britanici au semnat o petiție în care cer ca președintelui Statelor Unite, Donald Trump, să nu i se permită să viziteze oficial Marea Britanie din cauza măsurii de a interzice intrarea în SUA a musulmanilor din mai multe state

Lui Donald Trump nu trebuie să i se permită să intre în Marea Britanie, în calitate de șef al Guvernului SUA; nu ar trebui invitat să facă o vizită oficială de stat, deoarece asta ar fi rușinos pentru Majestatea Sa, Regina. Misoginismul și vulgaritatea lui Donald Trump sunt binecunoscute și îl descalifică pentru a se întâlni cu Majestatea Sa Regina sau cu Prințul de Wales. Prin urmare, în timpul mandatului său de președinte, Donald Trump nu ar trebui să fie invitat în Regatul Unit într-o vizită de stat. ”

petitie


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Ministrul de Externe, Boris Johnson, a luat cuvântul luni, 30 ianuarie, în Camera Comunelor și a justificat menținerea invitației adresate președintelui american de a efectua o vizită în Marea Britanie făcând trimitere la fostul dictator român Nicolae Ceaușescu, primit de regină cu toate că era contestat în toată lumea democrată.

trumpmay2

Johnson a afirmat că Trump este „un prieten şi un partener“ al Marii Britanii şi că nu trebuie „demonizat“ pentru că a restricţionat accesul pe teritoriul american pentru cetăţeni din şapte state predominant musulmane, scrie The Independent.

Ministrul de Externe a spus că preşedintele Statelor Unite „latră, dar nu muşcă“ şi a insistat că nu există motive ca vizita de stat, care presupune şi primirea de către regina Elisabeta a II-a şi un dineu oficial, să nu aibă loc.

„Din câte ştiu, şi Nicolae Ceauşescu sau Robert Mugabe au fost primiţi de Majestatea Sa. Cred că cei mai mulţi dintre membrii Camerei vor recunoaşte că este datoria noastră să facem pregătirile necesare pentru a-l întâmpina pe prietenul şi partenerul nostru, liderul celei mai vechi şi importante democraţii şi cel mai bun aliat al nostrum“, a afirmat Boris Johnson în fața membrilor Camerei Comunelor.

„Mi se pare de prost gust să-l comparăm pe liderul ales al unei mari democraţii cu tiranii anilor ’30“ din secolul trecut, a mai declarat Johnson ca răspuns la afirmația unu parlamentar care l-a comparat pe Trump cu Adolf Hitler.trumpmay

O sursă din interiorul Casei Regale a declarat pentru The Guardian că prințul Charles este dispus să îl întâlnească pe președintele Trump în cazul în care vizita de stat va merge mai departe.

Primul ministru scoțian, Nicola Sturgeon, a declarat că vizita lui Donald Trump ar trebui să fie anulată în timp ce interdicțiile de călătorie date de președintele SUA sunt în vigoare și a cerut premierului Theresa May să fie mai hotărâtă în privința valorilor expuse de politicile Statelor Unite.

Mii de londonezi înarmați cu bannere au protestat, luni seară în Downing Street, la reședința premierului britanic, față de interdicțiile de călătorie decretate de Donald Trump.

Mulțimea de demonstranți a strigat “Noi rămânem uniți”, “Nici o interdicție de călătorie, Trump” și “Toți suntem imigranți”.

S-a scandat și împotriva premierului Theresa May.

 

Guvernul Grindeanu vrea să țină tinerii în țară. Zeci de mii de locuri de muncă vor fi create

Vedetele reacționează la derapajele lui Trump. Rihanna: ”Trump e un porc imoral”