in

Directorul MI5 avertizează în legătură cu atacurile teroriste. 12 atentate au fost prevenite în Marea Britanie în ultimul an

Directorul general al MI5, serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă, avertizează că gruparea radicală Statul Islamic caută în continuare să comită atacuri „devastatoare şi complexe” în Europa, după ce a pierdut teren în Orientul Mijlociu, transmite BBC.

Potrivit unui text publicat în avans al discursului pe care Andrew Parker îl va susţine la Berlin la reuniunea responsabililor europeni din domeniul securităţii, acesta condamnă Rusia în legătură cu cazul Skripal. Va fi primul discurs din afara ţării al unui director în funcţie al MI5.

Potrivit documentului, Kremlinul ar fi „încălcat flagrant normele internaţionale” prin otrăvirea, în martie, a fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, o „activitate nocivă deliberată şi direcţionată” din partea Rusiei ce riscă să transforme această ţară într-un „stat paria şi mai izolat”. Parker face apel totodată la necesitatea de a „face lumină prin ceaţa minciunilor ieşite din maşina de propagandă” rusă.

Directorul MI5 mai subliniază că agenţiile de informaţii europene trebuie să se bazeze „mai mult ca oricând pe cooperare” şi îşi exprimă încrederea în „capacitatea noastră de a face faţă ameninţărilor, datorită forţei sistemelor noastre democratice şi rezistenţei societăţilor şi valorilor pe care le împărtăşim”.

Andrew Parker dezvăluie în acelaşi discurs că în Marea Britanie au fost prevenite 12 atacuri teroriste, după atentatul de la Westminster din martie 2017.

Anunț ȘOCANT al șefului MI5: Vor fi ATENTATE cum nu s-au mai văzut în Marea Britanie

Marea Britanie. Doi bărbați plănuiau asasinarea premierului Theresa May

Guvernul României se pune bine cu diaspora. Premiază 100 de români din străinătate

Ce slujbe se mai caută din Marea Britanie