in

Exploatați în UK: Crește numărul lucrătorilor plătiți SUB SALARIUL MINIM

Un nou raport al Comisiei de venituri mici (Low Pay Commission – LPC) a constatat că numărul lucrătorilor plătiți cu mai puțin decât salariul minim legal în Marea Britanie a crescut în 2018. În aprilie 2018, 439.000 de muncitori au fost plătiți cu mai puțin decât rata minimă de salarizare orară la care aveau dreptul. Dintre aceștia, 369.000 au fost muncitori de peste 25 de ani, plătiți mai puțin decât salariul național de trai (National Living Wage – NLW). Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 30.000 față de anul anterior.

Raportul a constatat, de asemenea, că femeile sunt mai predispuse decât bărbații să fie plătite mai puțin decât salariul minim, iar diferența de plată este mai mare pentru lucrătorii mai tineri și cei mai în vârstă. Cel mai mare număr de lucrători subplătiți lucrează în domeniul ospitalității, comerțului cu amănuntul, curățeniei și întreținerii, iar îngrijirea copiilor este ocupația cu cea mai mare pondere a lucrătorilor subplătiți.

LPC a recomandat guvernului să continue să investească puternic în informări, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori în ceea ce privește respectarea minimului salarial.

Un polițist român va lucra pentru Scotland Yard, la Londra 

Invenție senzațională! Cercetătorii britanicii au creat un plasture cardiac, poate salva de la moarte persoane care au suferit un infarct

Români din Londra falsificau carduri de călătorie Oyster. Cu banii făcuți și-au luat case în România