in

Miniştrii britanici s-au pregătit de moartea reginei Elisabeta II. Ce prevede protocolul în această situație

Miniştrii britanici au desfăşurat, în premieră, o simulare a zilelor care vor urma morții reginei Elisabeta II, ajunsă la 92 de ani, dezvăluie de The Times.

Sub numele de cod „Castle Dove“, miniştrii britanici s-au reunit în secret joia trecută, pe 28 iunie, pentru a-şi simula atribuţiile în cazul morţii reginei Elisabeta a II-a, aflată pe tron de 66 de ani.

Este pentru prima oară când miniştrii britanici participă la un astfel de exerciţiu, notează publicația citată. Exerciţiul a fost coordonat de adjunctul premierului Theresa May.

Scenariul prevede zece zile de doliu, cu convocarea celor 600 de membri ai Consiliului Privat al Majestăţii Sale pentru aprobarea noului rege, depunerea trupului neînsufleţit pentru cinci zile în Westminster Hall şi transportarea sicriului prin Scoţia şi Ţara Galilor, în scopul de a „reaminti apartenenţa de neclintit la regat“, scrie The Times.

Potrivit sursei citate, această simulare este condiţionată de vârsta reginei şi nu are nicio legătură cu starea ei de sănătătate.

Săptămâna trecută, biroul de presă de la palatul Buckingham din Londra, reședința oficială a acesteia, a anunțat că regina Elisabeta a II-a “se simte rău” și că va absenta de la un eveniment programat pe 28 iunie, la catedrala St. Paul din Londra, pentru a marca a 200-a aniversare a Ordinului Sfântului Mihai și al Sfântului Gheorghe.

Ulterior, biroul de presă a anunțat că starea de sănătate a reginei nu este una îngrijorătoare și că nu a fost nevoie de intervenția unui medic.

Marea Britanie. Regina a investit milioane de lire sterline în paradisuri fiscale. Beneficiari: Firme de credite de consum acuzate de exploatarea săracilor

Zi CRUCIALĂ pentru Theresa May, conservatorii pro-Brexit se pregătesc să dărâme guvernul

Zborul Londra – Iași, probleme la aterizare. „Am crezut că nu mai atingem pământul!”