in

Protest inedit în Londra. Mai mulți parlamentari conservatori au aruncat pește în Tamisa.

Treisprezece deputați conservatori au avertizat-o pe Theresa May că nu vor accepta înțelegerea asupra tranziției de după Brexit, cu excepția cazului în care vor dispărea prevederile cu privire la pescuit.

Ei au denunțat, într-o scrisoare, proiectul de acord convenit de guvernul britanic și oficialii de la Bruxelles la începutul acestei săptămâni.

Scrisoarea deputaților îl include și pe Sammy Wilson, de la Partidul Democrat Unionist (DUP) – cel care sprijină fragila majoritate a conservatorilor în Camera Comunelor.

Ei cer ca Marea Britanie să nu mai fie parte la politica comună în domeniul pescuitului (CFP) a UE, imediat după Brexit, adică din martie 2019, și ca Regatul Unit să aibă capacitatea de a-și stabili propria politică în domeniul pescuitului.

Primul ministru speră că acordul asupra tranziției să fie semnat la întâlnirea a liderilor UE de joi, la reuniunea la nivel înalt a Consiliului European de la Bruxelles.

Acest lucru va clarifica modul în care vor începe negocierile esențiale privind comerțul post-Brexit și viitorul relație UK-UE.

Potrivit acordului, Marea Britanie rămâne în mod efectiv în CFP timp de aproape doi ani, după Brexit, fără să se pronunțe asupra alocării cotelor.

„Aceste cereri sunt complet inacceptabile și vor fi respinse de Camera Comunelor”, au spus parlamentarii conservatori.

De asemenea, solicită primului-ministru să indice la viitorul Consiliu al UE: „Plecarea din Uniunea Europeană înseamnă stabilirea propriei noastre politici în domeniul pescuitului, începând cu 29 martie 2019. Marea Britanie nu va rămâne parte la PCP în perioada propusă de punere în aplicare”.

Pentru a protesta împotriva acordului cu UE, mai mulți pescari, cărora li s-au alăturat și politicieni conservatori, dar și fostul lider UKIP Nigel Farage, au organizat o acțiune în această dimineață.

Aceștia au pornit cu vasul de pescuit „Holladays” la ora 8 dimineața de la Tower Bridge spre clădirea Parlamentului, cu bannere pe care scria „Fishing for Leave”.

Protestatarii au aruncat pește în râul Tamisa, vizavi de Parlament, într-o demonstrație împotriva acordului guvernamental de tranziție de după Brexit, scrie The Telegraph.

Brexit. Parlamentul European confirmă: Europenii care vin în perioada de tranziție vor avea acealeași drepturi ca și cei care au sosit până la momentul Brexit

Brexit. Parlamentul European confirmă: Europenii care vin în perioada de tranziție vor avea acealeași drepturi ca și cei care au sosit până la momentul Brexit

La 37 de ani are 38 de copii. Cel mai mare are 23 de ani. Povestea unei tinere forțate să se mărite la 12 ani