in

Transport ilegal de crocodili pe aeroportul Heathrow. Urmau să fie mâncați

Un transport ilegal de cincizeci de crocodili a fost capturat de ofiţerii vamali pe aeroportul londonez Heathrow, relatează vineri Press Association.

Puii de crocodili de apă sărată au fost găsiţi în cinci cutii, într-un transport expediat din Malaezia și urmau să ajungă la o fermă din Cambridgeshire, unde ar fi fost crescute pentru carne.

Animalele, care cântăreau în jur de 40 kg, nu au fost ţinute pe durata transportului în conformitate cu reglementările Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), ceea ce a invalidat permisul acordat şi a făcut ca importul să fie ilegal.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

În fiecare cutie era loc pentru patru crocodili, dar în total au fost plasate în fiecare recipient câte zece reptile de circa 30 de cm fiecare.

„Pur şi simplu nu este acceptabil ca reptilele să fie transportate în acest mod. Crocodilii au început să se lupte în timpul zborului din cauza spaţiului limitat, aşa că s-a dat foarte puţină atenţie bunăstării lor. Vom confisca orice contravine reglementărilor CITES (Convention on International Tradein Endangered Species), aşa că asta va servi de avertisment celor care se gândesc să transporte faună sălbatică în aceste condiţii”, a declarat Grant Miller, şeful forţei de frontieră care veghează la respectarea CITES.

Un crocodil a murit de la momentul interceptării transportului ilegal, la 27 aprilie, iar animalele care au rămas în viaţă beneficiază în prezent de îngrijiri înainte de a li se găsi noi destinaţii.

Românce arestate pe Heathrow pentru traficarea a 13 iguane dintr-o specie protejată

Ce le transmite ambasadorul Paul Brummell românilor din Marea Britanie

VIDEO. Românul cunoscut drept „Acceleratorul de particule” i-a amețit pe jurații de la „Britain’s got talent” cu un dans… holistic