in

Donald Trump, vizită oficială în Regatul Unit. Președintele SUA va evita Londra din cauza protestelor

Premierul britanic Theresa May îi va solicita preşedintelui SUA, Donald Trump, să evite protestatarii din centrul Londrei în timpul vizitei pe care liderul american o va efectua în Marea Britanie în luna iulie şi a propus ca întrevederea cu acesta să fie găzduită de reşedinţa ei de la ţară, a relatat The Sun.

Detaliile unui astfel de plan vor fi transmise Casei Albe de către ambasadorul Marii Britanii la Washington, Kim Darroch.

Potrivit sursei citate, există două propuneri care vor fi prezentate administraţiei prezidenţiale americane – una pentru o vizită a lui Trump în 10 Downing Street, sediul guvernului, şi una privind o întâlnire la Chequers, un conac din secolul al XVI-lea situat la 60 de km nord-vest de Londra, unde Theresa May preferă ca întâlnirea să aibă loc.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

De asemenea, Trump va fi primit de regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor şi nu la Palatul Buckingham, menţionează The Sun.

Tototdată, ambasadorul Kim Darroch va sugera Casei Albe ca Donald Trump să nu viziteze parlamentul britanic.

Donald Trump va efectua în iulie o vizită de lucru în Marea Britanie, după luni de incertitudini legate de data acestei deplasări.

Mulţi britanici au anunţat că vor participa la proteste în cazul unei vizite a lui Trump în ţara lor, în timp ce mai mulţi politicieni britanici şi-au exprimat opoziţia faţă de o eventuală vizită de stat a liderului american.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a afirmat în urmă cu câteva săptămâni că Donald Trump nu este binevenit în capitala britanică din cauza a ceea ce el a numit „agenda sa care provoacă discordie”.

Anterior, președintele american şi-a anulat o vizită la Londra, la inaugurarea noii ambasade a SUA.

Trump și-a anulat vizita în Marea Britanie. Laburiștii, scoși țapi sipășitori

Patru români, proprietari de bordeluri în toată Londra. Plasau femei traficate în Regatul Unit

Spărgător român prins cu ajutorul probei ADN. Fugise din Regatul Unit în 2013