in

Artă din bucăți de aluminiu tăiate cu laserul

Arhitectul Vlad Tenu expune o lucrare inovatoare într-unul dintre cele mai importante spații artistice londoneze. Evenimentul face parte din programul Olimpiadei Culturale organizat de ICR Londra.

Vlad Tenu, unul dintre cei mai premiați arhitecți tineri români, expune în cadrul London Festival of Architecture, cea mai amplă manifestare britanică dedicată arhitecturii și design-ului.Proiectul este prezentat de Institutul Cultural Român din Londra pentru secțiunea International Architecture and Design Showcase, organizată de British Council, la care participă peste 30 de țări din toată lumea. Evenimentul este parte din cel mai important festival cultural din Capitala Regatului Unit, desfășurat în paralel cu Jocurile Olimpice: London 2012 Festival.

Lucrarea arhitectului român, o sculptură- instalație intitulată “Complexitate minimală”, va fi amplasată în noul sediu al cunoscutei universități de artă Central Saint Martins, recent inaugurat în cartierul Kings Cross, împreună cu o expoziție de sculptură în aer liber. “Complexitate minimală” va fi inaugurată luni, 25 iunie și poate fi vizitată până pe 3 august.

Creată din 2368 de bucăți de aluminiu tăiate cu laserul, cu o înălțime de aproximativ 4 metri și un diametru de 3,5 metri, lucrarea lui Vlad Tenu propune o metodă alternativă de fabricare și utilizare a suprafețelor minimale, derivată din tehnologia de modelare digitală în 3D.

Proiectul a câștigat concursul de design și fabricație digitală REPEAT în 2010, organizat de TEX-FAB în Houston, Texas, fiind selectat dintr-o serie de 95 de propuneri, iar în 2012 a primit premiul pentru “Divine Detail” acordat de Architectural International Association din Houston.

Vlad Tenu a studiat arhitectura la Iași, Lisabona și Bartlett, Londra. În prezent lucrează la Biroul de arhitectură Surface Architects din Londra și predă la Bartlett cursuri de programare morfogenetică și arhitectură computațională.

Programul evenimentelor românești din cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra (21 iunie – 9 septembrie), Rolympics, totalizează 17 evenimente, ICR fiind unul dintre cele mai active institute culturale străine din Londra. Mai multe detalii pe site-ul www.icr-london.co.uk.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Georgia Deaconu a primit prestigiosul premiu științific Amelia Earhart

Sorin Ovidiu Vîntu, un an după gratii pentru şantaj