in

Atenție la pasagerii clandestini! Poți fi amendat chiar dacă nu știi de prezența lor în autovehicul

Imigranții clandestini reprezintă o problemă recentă ce are ca efect sancțiuni grave pentru transportatorii rutieri care își desfășoară activitatea între Europa Continentala și Marea Britanie.

Un „imigrant clandestin” este o persoană care se ascunde într-un vehicul ce se îndreaptă spre Marea Britanie cu scopul de a evita controalele de imigrare. În cazul în care transportatorul este găsit vinovat, UK Border Force (UKBF), în conformitate cu Immigration and Asylum Act 1999, are dreptul să amendeze pe conducătorul vehiculului și pe angajatorul acestuia cu până la 2.000 de lire sterline pentru fiecare clandestin găsit, indiferent dacă cei doi aveau cunoștință sau nu de prezența lor.

Pentru a evita penalizarea, este necesar sa se demonstreze următoarele: transportatorul nu a știut de existenta imigrantului clandestin în vehicul; transportatorul are un sistem eficient de prevenire a pătrunderii și transportării clandestinilor, iar sistemul a fost respectat de șofer în ziua respectivă.Cu toate că nu există cerințe exacte cu privire la un sistem eficient, transportatorii sunt sfătuiți să urmeze Codul de Conduita (Code of Practice) folosit de către UKBF atunci când se decide că se impune o amendă.

Câteva îndrumări utile pentru companiile de transport: să creeze o procedură care să oblige șoferii săi să asigure securizarea vehiculul după încărcare folosind un lacăt sau sigiliu; verificarea vehiculelor după fiecare oprire, în special imediat înainte de a intra în port/vamă; și purtarea  listei de control (checklist) care va confirma autorităților că s-au îndeplinit sarcinile necesare.

IMD Solicitors recomandă transportatorilor să se alăture Programului de Acreditare a UKBF privind prevenirea amenzilor. Pentru a adera la acest program, compania trebuie să demonstreze că are un sistem eficient de prevenire a transportului de imigranți clandestini. Dacă transportatorul face parte din acest program și șoferul aplică în mod corespunzător sistemul companiei, atunci, în cazul în care imigranți clandestini sunt ulterior descoperiți în vehiculul, sancțiunile nu vor fi aplicate.

În cazul în care transportatorul se confruntă totuși cu o amendă, este important să apeleze cât mai rapid la consiliere juridică. Primul indiciu că s-ar putea confrunta cu o amendă este primirea Avizului privind Răspunderea pentru o Penalitate (Notice of Liability to a Penalty) de la UKBF. Avocații noștri vă pot reprezenta in acest stadiu incipient, în vederea evitării de penalități. Atenție, aveți doar 28 de zile pentru a răspunde la aviz.

În cazul în care UKBF decide să impună o amendă, există posibilitatea de a contesta decizia direct împotriva UKBF sau prin depunerea unui recurs la Curte.

Mai mult, la toate etapele menționate de mai sus, este posibil să negociați o reducere a pedepsei. Având o experiență considerabilă în aceste chestiuni, IMD Solicitors vă poate răspunde la întrebările pe care aveți cu privire la aceste chestiuni.

Andreea Moscovici

Registered European Lawyer, Avocat

IMD Solicitors LLP

w: www.avocat.co.uk

t:  (0044) 330 159 6497

Alăturați-vă pe Facebook: www.facebook.com/imd.solicitors.avocat.roman

Urmărește-ne pe LinkedIn: linkedin.com/company/imd-solicitors-llp 

 

Urmărește-ne pe Twitter: twitter.com/IMD_Solicitors 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra. Record absolut pentru un pictor român. Tabloul lui a fost vândut cu milioane de lire sterline

Șamponul poate da dependență, la fel ca drogurile, ai grijă cu ce te speli pe cap