in

Expoziția maestrului Marin Gherasim, la ICR Londra

Galeria „Brâncuşi” a Institutului Cultural Român este gazda unei noi serii de expoziţii dedicate celor mai importante nume ale picturii româneşti contemporane. Primul artist prezent la Londra este maestrul Marin Gherasim, cu o expoziţie de excepţie.Pictorul este profund influenţat de arta şi spiritualitatea bizantină, se arată pe site-ul ICR Londra, dar şi de simbolism şi expresionism. Copil fiind, Marin Gherasim a vizitat deseori mănăstirile Moldoviţa, Suceviţa, Humor şi Voroneţ, astfel, pictura murală l-a influențat pentru tot restul carierei.

„Când regimul comunist de la noi demola biserici, eu le construiam în picturile mele” – spune Marin Gherasim.

Marin Gherasim a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în 1963. În 1981, a câştigat la Roma prestigiosul premiu Caravaggio. Împreună cu Horia Bernea, Florin Ciubotaru, Sorin Dumitrescu, Horea Mihai, Vasile Gorduz, Napoleon Tiron, Bata Marianov şi Doru Covrig, a fondat Gruparea 9+1.

Este, în acelaşi timp, mentorul, profesorul şi prietenul unor artişti care şi-au dovedit deja talentul, precum Christian Paraschiv, Anca Mureşan sau Ştefan Râmniceanu. În 2002, Marin Gherasim a primit Premiul Uniunii Artiştilor lastici pentru întreaga carieră.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Teatru: „Caramitru – Mălăele, câte-n lună și în stele”

Presa străină despre condamnarea lui Becali: După gratii pentru abuz de putere