in

Noi proceduri vamale pentru firmele care importă şi exportă mărfuri pe teritoriul UE

Din 1 mai, firmele care se ocupă de importuri şi exporturi pe teritoriul UE se bucură de proceduri vamale simplificate, în conformitate cu prevederile noului Cod vamal al Uniunii Europene, comun tuturor statelor membre.

Pentru a transpune în legislaţia naţională directivele europene, autorităţile au modificat şi reactualizat procedurile vamale, prin intermediul a două acte normative publicate recent în Monitorul Oficial.

Mai exact, este vorba despre Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nr. 1.882/2016 privind aprobarea utilizării semnăturii electronice extinse la derularea formalităților vamale pentru mărfurile introduse și scoase din Uniunea Europeană prin birouri vamale din România, respectiv Ordinul ANAF nr. 1.884/2016 pentru aprobarea Normelor tehnice de autorizare a regimurilor speciale, documente apărute în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 496 din 4 iulie, dată de la care au şi intrat în vigoare.

Astfel, primul dintre cele două acte normative citate permite folosirea unei semnături electronice extinse la derularea formalităţilor vamale pentru mărfurile introduse şi scoase din Uniunea Europeană prin birouri vamale din România, în timp ce Ordinul ANAF nr. 1.884/2016 adoptă normele tehnice de autorizare a regimurilor speciale în concordanță cu prevederile Codului vamal al Uniunii Europene.

Mai multe detalii puteți afla pe Avocatnet.ro



CITITI MAI MULT:

Cele mai bune destinații de vacanță după BREXIT: Top zece ţări cu cea mai bună rată de schimb

Cetățenii români au la dispoziție mai multe modalități de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere

Ce servicii medicale poţi primi în România, indiferent dacă eşti sau nu asigurat

În ce condiții pot fi dați spre adopție copiii luați de serviciile sociale britanice

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tăriceanu: Consultările lui Iohannis cu privire la Brexit au avut un „rezultat îndoielnic”

„Mica Românie” din nordul Angliei. Localnici: „Prețurile caselor au scăzut la jumătate din cauza infracțiunilor”