in

100 de milioane de lire sterline pentru interpreți. Infractorii români, în topul celor care apelează la traducători

O anchetă a publicației Mail on Sunday relevă faptul că angajarea de interpreți pentru imigranții care nu stăpânesc limba engleză a costat statul britanic 100 de milioane de lire sterline în ultimul an.

Mail on Sunday a cerut detalii de la 585 de organizații britanice care apelează la interpreți. Răspunsurile a două treimi dintre acestea arată faptul că în 2013-2014 guvernul a cheltuit 79 de milioane de lire sterline.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că cifra totală a cheltuielilor ar putea ajunge la 100 de milioane de lire sterline.

Potrivit Daily Mail, cele mai multe cheltuieli au fost făcute pentru angajarea de interpreți, mai degrabă decât pentru traducerea de documente.

Astfel, mai scrie publicația citată, un spital din nord vestul Marii Britanii utilizează 74 de interpreți în fiecare zi. Tot potrivit Daily Mail, cea mai mare forță de poliție din Regatul Unit a cheltuit aproximativ 7 milioane de lire sterline într-un an pentru interpreți în cazurile unor infractori, cea mai mare parte români și pentru victime.

De asemenea, un consiliu din Marea Britanie angajează interpreți pentru 61 de limbi diferite, inclusiv dialecte puțin vorbite precum fulani, karen, kinyarwanda, shona, tagalog sau visayan.

Nu ai slujbă și nu cunoști engleza, nu primești ajutor pentru locuință

Potrivit Daily Mail, cele mai multe solicitări le-au avut traducătorii de limba poloneză.

Secretarul pentru Comunități, Eric Pickles, a declarat cu privire la acest aspect: „este limpede că nu ar mai trebui să se piardă bani pentru traduceri. Traducerea îi împiedică pe oameni să se integreze în societatea britanică. Dacă nu pot vorbi limba engleză ei nu trebuie ajutați. Banii economisiți astfel pot fi folosiți pentru a proteja principalele servicii și a ține scăzute taxele către consilii.”

Poliția a cheltuit 40 de milioane de lire pentru traducători

Un clasament întocmit de cei de la Mail on Sunday arată că pe primul loc la angajarea de interpreți se situează spitalele, cu 33 de milioane de lire sterline cheltuite. Urmează poliția – 16 milioane de lire sterline, tribunalele – 15 milioane, consiliile – 11 milioane, serviciile sociale – 5 milioane și taxele cu 1 milion de lire sterile cheltuite pe an pentru interpreți.

Pesedistul Ioan Mircea Pașcu despre dezastrul de la secțiile de vot din dispora: „Un scenariu! Trebuia să iasă cu scandal”

Nedumerire: Ponta încă nu a înțeles cu ce a greşit faţă de cei care nu l-au votat