in

Daily Mail: Românii care vin în UK dau șpagă pentru a putea trece prin Ungaria

Românii care merg spre Marea Britanie cu autocarul sunt nevoiți să dea șpagă polițiștilor de frontieră maghiari, care se ridică la de trei ori valoarea biletului, scrie Daily Mail.

Potrivit cotidianului britanic, mai mulți români care mergeau în Marea Britanie la muncă au dat 250 de lire șpagă la granița cu Ungaria pentru a fi lăsați să treacă, în condițiile în care biletul de autocar costase în jur de 80 de lire.



Potrivit Daily Mail, practica este una comună în rândul grănicerilor unguri, care ar ameninţa că ţin autocarele şi 12 ore la graniţă dacă nu primesc bani de la pasageri.

“Se întâmplă mereu. Văd că suntem români şi au undă verde să ne jupoaie“, ar fi declarat un șofer român pentru Daily Mail. “Dacă nu plăteam, ar fi deschis fiecare bagaj, ar fi cercetat fiecare document şi ar fi confiscat orice. E corupţie, dar plătim pentru că trebuie”, a adăugat el.

Se întâmplă pentru că suntem români. Simplu“, este de părere și Alex Prodan, un român de 37 de ani care are o companie de menaj în Marea Britanie. “E treaba cu ţiganii. Vii din România, deci eşti rom şi nu eşti de încredere. Nu îi condamn pe englezi că vor să îi ţină departe pe cei care vor să fure, dar toţi oamenii din acest autocar vor să lucreze pentru a-şi face un trai”, a mai comentat Prodan.

„Invazia” întârzie! Ambasadorul Jinga i-a ironizat pe politicienii alarmiști: „L-au așteptat pe Godot”

Toţi oamenii din acest autocar vor să lucreze, nu să fraudeze sistemul. De ce altceva i-ar lăsa pe cei dragi în urmă? Credeţi că sunt fericită că mi-am lăsat copiii acasă, fără să-i văd timp de un an, să lucrez 11 ore pe zi, cinci zile pe săptămână, pe un salariu de puţin peste 1.000 de lire? O fac pentru că nu am încotro”, a precizat femeia, care lucrează ca ospătăriţă.

În Daily Mail a început INVAZIA: Autobuze pline cu români și bulgari vin spre Marea Britanie. Biletele de avion au ajuns la 3.000 de lire

Un funcționar de transport maritim, Gheorghe Reiscu, de 37 de ani, din Constanța a spus, de asemenea, că și-a lăsat familia în urmă pentru un loc de muncă în Cardiff.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primarul Londrei: Imigranții să nu aibă acces doi ani la beneficii sociale

Europarlamentarul Corina Crețu: „Ridicarea restricțiilor, o victorie a rațiunii”