in

A intrat cu mașina într-un grup de musulmani. Închisoare pe viață

Un britanic care a intrat cu o camionetă într-un grup de credincioşi musulmani, în apropierea unei moschei din Londra, în iunie anul trecut, a fost condamnat la o pedeapsă pe viață din care trebuie să execute cel puţin 43 de ani închisoare.

Tribunalul din Woolwich, estul Londrei, l-a condamnat pe Darren Osborne, 48 de ani, la detenţie pe viaţă, pe un termen minim de 43 de ani.

Osborne – şomer şi tatăl a patru copii – a fost găsit vinovat de omor şi tentativă de omor în legătură cu terorismul. Atacatorul a negat că este autorul atentatului din seara de Ramadan, de lângă moscheea de la Finsbury Park, soldat cu un mort şi 12 răniţi şi a susţinut că era doar pasager în furgoneta condusă de un alt bărbat pe nume Dave, dar anchetatorii au stabilit că a acţionat singur.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Potrivit procurorilor, el era „obsedat” de musulmani şi se radicalizase cu câteva săptămâni înainte de atac.

Atacul din 19 iunie 2017 a survenit într-un climat extrem de tensionat în Marea Britanie, după trei atentate produse în decurs de trei luni la Londra şi Manchester, soldate în total cu 35 de morţi şi revendicate.

Un imam din Marea Britanie propovăduia martirajul în fața copiilor: „Fiți pregătiți să vărsați sânge și să vă vărsați sângele”

Teroristul din Woolwich: „Vrem să pornim un război în Londra“

Sclavi pe plantație. Doi români arestați pentru exploatarea a șase compatrioți

Descoperire: primii locuitori ai Angliei erau negri cu ochi albaștri