in

Inundații în nordul Angliei. Case evacuate în urma alunecărilor de teren

Mai multe locuințe au fost evacuate, după ce ploile torențiale au aruncat în haos nordul Angliei, iar meteorologii anunță vreme și mai rea în următoarele zile.

Poliția duce ajutoare sinistraților în timp ce pompierii scot apa din casele inundate, scrie The Independent.

Locuitorii din 35 de acse din Mansfield au fost evacuați, ca măsură de precauție, după ce alunecările de teren le puneau în pericol proprietățile. De asemenea, mai multe case din South Yorkshire au fost scufundate în apă, oamenii fiind nevoiți să își abandoneze proprietățile.

De asemenea, sute de oameni au fost blocați într-un centru comercial din Yorkshire, joi seară, din cauza inundațiilor.

Toate ieșirile au fost blocate, iar poliția le-a recomandat oamenilor să nu părăsească incinta și le-au dus saci de dormit.

Ulterior, oamenilor li s-a permis să plece, dar au fost avertizați că vor exista întârzieri severe din cauza „condițiilor meteorologice extreme”.

Biroul de Meteorologie a emis trei avertismente de „pericol pentru viață” în mare parte din nordul Angliei și Țara Galilor, cu ploi torențiale care vor continua, iar situația se anunță și mai gravă.

Agenția de Mediu avertizează cu privire la posibile inundații în aproape 100 de zone la sud de Stratford-upon-Avon.

Liniile de cale ferată sunt închise între Manchester, Sheffield și Lincoln, iar șoferilor li se recomandă să o ia pe rute alternative dacă există semne de inundații.

„Ploaia se va agrava din nou în această seară. Avem un serviciu complet de urgență în funcțiune și monitorizăm cât mai bine situația, dar sunt inundații”, a spus consilierul din Sheffield, Mark Jones, la BBC News.

Se estimează că ploaia va avansa către sud, și se preconizează că rețelele de transport vor fi puternic perturbate.
Peste 1,8 milioane de cetățeni UE au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit

Aproximativ 14.000 de români au votat, în prima zi a alegerilor din diaspora, în Marea Britanie