in

Vara prelungită din Marea Britanie se apropie de final. Vine ÎNGHEȚUL! Sfârșit de lună cu temperaturi negative și zăpadă

Vremea din Marea Britanie se va răci considerabil în următoarea perioadă, când meteorologii anunță cel puțin 10 zile cu temperaturi arctice și zăpadă, potrivit Daily Express.

Astfel, vânturile, zăpada și viscolul vor lovi Regatul Unit, ducând temperaturile mult sub zero grade.

Cele mai mari probleme vor fi în Scoția, Irlanda de Nord și în unele părți ale Angliei, unde va fi cod roșu pentru căderi de zăpadă și polei.

În următoarele șapte zile există risc de vreme rea în Țara Galilor, dar și în centrul și sud-vestul Angliei.Vânturile arctice vor face ca temperatura simțită să fie de -10 C, în regiunile amintite, după ce în Scoția vor fi ploi torențiale.

„Vremea se va răci spre sfârșitul acestei săptămâni, cu o schimbare la un flux nordic de aer arctic așteptat în cursul zilei de vineri”, a declarat Mattehew Box, de la Biroul de Prognoze Meteorologice, citate de Daily Express.

„Un front de aer rece va trece peste țară și va aduce ploi și vânt puternic în zonele înalte și este posibilă și căderea de zăpadă în week-end”, a continuat acesta.

„De asemenea, se așteaptă vânturi puternice din nord, vineri și sâmbătă dimineață, ce vor duce la îngheț în Marea Britanie. Va fi cel mai rece week-end din toamna aceasta, fiind prima explozie de iarnă de la sfârșitul lunii octombrie”, a mai spus meteorologul.

Noaptea, în acest week-end, termometrele vor coborî mult sub zero grade Celsius în unele regiuni și s-ar putea să avem unul dintre cele mai reci Halloween-uri înregistrate până acum, dar și un Crăciun alb. Sunt așteptate -2 grade Celsius în partea de sud a Marii Britanii și -4 grade Celsius, în nord.

Vremea rece este probabil să se mențină și la începutul lunii noiembrie, mai spun meteorologii.

Marea Britanie. Prognoză de vreme rea pentru această iarnă. Patru luni de zăpadă și îngheț

VIDEO – Birmingham. Romii spălători de parbrize i-au exasperate pe șoferi. Poliția caută soluții

Român de 64 de ani, hoț în Blackburn. Păcălea pensionarii și le fura banii și bunurile