in

I-am depășit pe chinezi. Românii, în top zece al copiilor născuți în Marea Britanie

Poate că numărul românilor din Marea Britanie nu este impresionant, însă în ceea ce privește numărul nou-născuților de origine străină pe teritoriul britanic suntem în top. Am devansat, la acest capitol, națiuni mult mai numeroase din această țară, cum ar fi China și Ghana. Datele Oficiului Național de Statistică vin pe fondul creșterii imigrației nete și la scurtă vreme de la cele privind creșterea cu 26 de procente a numărului muncitorilor români și bulgari din UK.


Pe locul nouă



Oficiul Național de Statistică, citat de cotidianul The Telegraph, a dat publicității topul naționalităților cu cele mai multe nașteri de pe teritoriul Marii Britanii. Astfel, numărul copiilor născuți de mame din România a ajuns, în 2012, la 4406. Această cifră duce țara noastră pe locul nouă, în locul Chinei, în ceea ce privește copiii de origine străină veniți pe lume în Marea Britanie.

Și la capitolul tătici suntem tot pe locul nouă, cu 3867 de nou-născuți cu tați de origine română. Până anul acesta, poziția era ocupată de Ghana. Trebuie menționat că atât imigranții din China, cât și cei din Ghana, sunt mult mai numeroși decât românii.

Numărul mare de nașteri din părinți români este confirmat și de preoții ortodocși români. La biserica din Holborne, spre exemplu, au loc, în medie, trei botezuri pe săptămână. De asemenea, organizatorii de evenimente din cadrul comunității românești spun că cele mai multe petreceri organizate de români sunt prilejuite tot de botezuri.

Pe primul loc în topul nașterilor copiilor de origine străină sunt polonezii, cu 21.156 de nașteri, urmați de pakistanezi, cu 19.091. Cifrele Oficiului Național de Statistică mai arată că proporția de copii din mame de origine străină a crescut ușor la 25,9 %. Astfel, anul trecut s-au născut în total 189.079 de copii străini, față de 184.529, cifră înregistrată în 2011.

România, dezastru demografic

În timp ce în Marea Britanie crește numărul nou-născuților români, în România situația este jalnică. Spre exemplu, conform Ziarului Financiar, în 2011 s-au înregistrat pentru prima dată în istoria Ro­mâ­niei mai puțin de 200.000 de nou-născuți vii.

Es­timarea ZF făcută pe baza datelor de pe pri­mele 11 luni ale acelui an și erade 195.000 nașteri, fa­ță de aproximativ 214.000 în 2007 și aproape 222.000 în 2008. În 1990, în România se născuseră în jur de 314.000 de copii.

Harper: reducem imigrația

Ministrul Imigrației, Mark Harper, a declarat pentru The Telegraph că migrația netă a scăzut cu o treime față de anul 2010, iar reformele Guvernului Cameron vor construi un sistem de imigrație care lucrează în interesul național.

Tot Harper a spus: „Am limitat rutele imigrației bazate pe abuzuri, dar încă îi încurajăm pe cei inteligenți și buni să vină să lucreze și să studieze. Dar suntem hotărâți să reducem numărul de oameni care vin în Marea Britanie de la sute de mii la zeci de mii”.

Cu toate că ministrul Harper vorbește despre o scădere, statisticile publicate recent de ONS arată că a imigrația netă, adică diferența dintre numărul celor care au emigrat și al imigranților care sosesc în Marea Britanie, a fost de 176.000 în 2012, adică a avut o creștere de 23.000 față de anul anterior.

Acest lucru sugerează că eforturile guvernului de a reduce imigrația la „zeci de mii” au stagnat, se arată în The Telegraph.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Maxim, formă de zile mari la Stuttgart! “Dublă” şi două pase de gol contra celor de la Hoffenheim

Senatul are în vedere introducerea cursurilor de limba română pentru copiii din UK