in

Sute de mii de europeni au aplicat pentru rezidența în Marea Britanie după Brexit. Cei mai mulți sunt români

Peste 600.000 de cetățeni europeni au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit, potrivit cifrelor Ministerului de Interne. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt români, scrie The Guardian.

Astfel, 37.742 de cetățeni români au aplicat pentru rezidența în Marea Britanie după Brexit.

Schema pentru cetățenii care vor să se stabilească în Marea Britanie mai poate fi îmbunătățită, conform lui David Bolt, inspectorul-șef independent privind granițele și imigrația (ICIBI).

Bolt a făcut șapte recomandări pentru a îmbunătăți operațiunea, fiind nevoie de mai multă atenție pentru candidații vulnerabili și cei care doresc să conteste deciziile autorităților britanice în acest sens.

El a făcut aceste comentarii după ce Ministerul de Interne a făcut publice rezultatele din primele trei etape de testare a aplicației mobile pentru cei care doresc să se stabilească în Marea Britanie ce au avut loc în perioada august 2018 – aprilie 2019.

Conform raportului, dintre cele 200.000 de aplicații depuse în timpul fazei a doua, niciuna nu a fost refuzată.

Sistemul de aplicații a fost descris de fostul ministrul de Interne Amber Rudd ca fiind „la fel de ușor ca și cum ai face un cont online la LK Bennett”.

Cetățenii UE care doresc să rămână în Marea Britanie trebuie să aplice pentru a primi statutul de persoană stabilită până în iunie 2021 în cazul unui Brexit cu acord și până în decembrie 2020 în cazul unei ieșiri din UE fără acord.

Ministerul de Interne a informat că este mulțumit cu rezultatele, 95% dintre candidați putând să își arate identitatea în aplicație în 987 de modele de telefoane. Dintre ei, 75% au putut face acest lucru în mai puțin de 10 minute.

După români, cele mai multe aplicații au venit din partea cetățenilor italieni (28,575) şi Polonia (28,214). Au mai aplicat 11.583 de francezi și 10.825 de germani, informează The Guardian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din diaspora se întorc acasă. Primarul Iașiului: „Țara care repatriază cel mai mult în momentul de față este Marea Britanie”

Consulatul de la Londra, asaltat de cererile românilor. Aproape 20.000 de pașapoarte eliberate în ultimele patru luni